Alertă meteo ANM. Frigul vine din nou în România. Anunţul făcut de meteorologi

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologi au emis o nouă prognoză pentru zilele următoare. Nu am scăpat deocamdată de frig. Meteorologii anunță că vremea se schimbă radical, iar în curând vom avea parte de o răcire accentuată. Care sunt detaliile din noua prognoză pe regiuni pentru următoarele două săptămâni? Cum va fi vremea în Muntenia?

Vreme ANM: meteorologii anunță o răcire accentuată

Banat – Vreme caldă în perioada 28 martie – 1 aprilie. Maximele termice sunt cuprinse între 17 și 20 de grade Celsius, iar minimele sunt în creștere semnificativă, de la 0-2 grade Celsius spre 7-9 grade Celsius.

După aceste zile, mercurul va scădea în termometre, iar de pe 3 aprilie vom avea temperaturi în jurul a 6 grade Celsius, iar minimele apropiate de 0 grade Celsius.

Crișana – Vremea se răcește accentuat din data de 3 aprilie, când temperaturile maxime se vor situa în jurul a 6 grade Celsius, iar minimele vor fi de -1 grad Celsius. Din 4 aprilie lucrurile vor reveni la normal și în scurt timp vom avea maxime de 16-17 grade Celsius.

Moldova – Răcirea intervine în data de 3 spre 4 aprilie, când este estimată o medie a temperaturilor maxime de 6-8 grade Celsius și minime în jur de -2 grade Celsius. Ulterior se încălzește treptat, iar maximele vor fi cuprinse între 14 și 18 grade Celsius și minimele de 3-5 grade Celsius.

Dobrogea – Temperaturile încep să scadă în zilele de 3 și 4 aprilie, atunci când este estimată o medie a temperaturilor maxime de 8-10 grade Celsius și minime în jurul a 2 grade Celsius. Valorile termice vor reveni la limitele normale, adică la o medie a maximelor de 14-17 grade Celsius.

Muntenia – Răcirea va fi mai accentuată în zilele de 3 și 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 9-10 grade Celsius. Minimele vor arăta chiar și 0 grade Celsius, ulterior valorile vor reveni la limitele normale perioadei în care ne aflăm.

Anunțul specialiștilor

Primăvara a început cu grade puține în termometre și cu zăpadă în multe regiuni, dar mai ales ger. Lucrurile s-au schimbat pe parcurs, dar se pare că urmează să intervină o răcire accentuată chiar la începutul lunii viitoare.

Din fericire pentru cei care abia așteaptă sezonul cald cu nerăbdare, aceasta va fi ultima perioadă de frig înaintea razelor de soare mult dorite.

Până la mijlocul primăverii am avut, „o răcire, față de perioada în care ne aflăm, (…) nopți și dimineți reci. Mâine (n.r. marți, 1 martie) o zi rece în partea de nord a țării, maximele nu vor depăși -2 grade”, a spus Elena Mateescu în cadrul interviului acordat DCNews.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *