Armata rusă va lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei

Mircea Geoană a precizat că în următoarea perioadă, armata rusă va lansa o nouă ofensivă pentru

ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei. Oficialul NATO a mai precizat că Rusia dorește să

controleze și nordul Mării Negre. În tot acest timp, liderul Ucrainei îndeamnă populația civilă să părăsească zonele vizate, deoarece se anunță lupte grele.

Zilele trecute, armata rusă a părăsit zona Kievului și s-a retras în Belarus pentru regrupare și

reconsolidare. Iar acest fapt înseamnă un singur lucru, și anume că urmează o ofensivă majoră în estul Ucrainei. Potrivit armatei ucrainene, rușii se vor concentra acum pe regiunea Donbas, care include Donețk și Luhansk. Principalele eforturi ale trupelor ruse sunt de a „sparge apărarea” forțelor ucrainene din regiunea Donețk. De asemenea, rușii vor încerca încearca să preia controlul deplin asupra orașului Mariupol.

Armata rusă va lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, la finalul reuniunii miniştrilor de Externe din NATO, că intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război şi că, în următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre.

„Susţinem Ucraina, susţinem şi protejăm spaţiul euro-atlantic şi angajăm liderii noştri la nivel global pentru a putea să aşezăm o ordine mondială bazată pe reguli şi nu pe legea junglei. La şase săptămâni de la declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război. Forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre”, a spus Mircea Geoană.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *