Ce se întâmplă cu Elena Udrea

Răsturnare de situaţie în cazul Elenei Udrea! Avocatul acesteia a declarat, vineri seară, că fostul ministru al Turismului ar putea să nu fie extrădat din Bulgaria,

în ciuda mandatului european, pentru că justiţia din România nu funcţionează foarte bine, iar magistraţii bulgari ar putea constata că aceasta nu a avut parte de un proces echitabil.

Informaţii de ultimă oră cu privire la Elena Udrea, care se află în prezent în Bulgaria şi aşteaptă decizia judecătorilor de sâmbătă pentru a fi, cel mai probabil, extrădată în România.

Avocatul Elenei Udrea: Instanţa din Bulgaria ar putea să nu pună în executare mandatul european

Avocatul Veronel Rădulescu, cel care o reprezintă pe Elena Udrea, spune că magistraţii bulgari ar putea lua totuşi o decizie total opusă și să nu pună în executare mandatul european.

„Instanța probabil că mâine se va pronunța dacă va rămâne în Bulgaria sau dacă fi extrădată în România. Este posibil să se întâmple și invers.

Instanța să constate că nu a avut parte de un proces echitabil și să nu pună în executare mandatul european, pentru că am mai văzut multe cazuri de genul acesta.

Alte jurisdicții europene spun că nu procedează la executarea mandatului respectiv, pentru că au cunoștință de faptul că în România justiția nu funcționează foarte bine”, a declarat Veronel Rădulescu pentru Realitatea Plus.

Avocatul Elenei Udrea a criticat decizia luată de magistraţii din România la adresa clientei sale, afirmând că există o dublă măsură în acest caz. „Justiția nu ar trebui să ia decizii pornind de la aprecieri personale”, afirmă Veronel Rădulescu.

„Elena Udrea este o persoană destul de contestată, dar justiția nu ar trebui să ia decizii pornind de la aprecieri personale”
Avocatul a insistat că Elena Udrea putea să plece din orice motiv din România, nu neapărat din cauza că i-ar fi fost teamă de decizia justiţiei, iar plecarea fostului ministru s-a făcut legal, pentru că nu exista niciun fel de restricţii pe numele ei la acel moment.

„Nu se aștepta nici Elena Udrea, nu se aștepta nimeni la o astfel de decizie. (…) Deciziile altei Curti au fost de anulare a deciziilor de condamnare, de rejudecare a apelurilor. Singurul dosar pe care Înalta Curte s-a pronunțat pe stingerea contestației a fost acesta.

În felul acesta putem să constatăm că există o dublă măsură. Elena Udrea este o persoană destul de contestată, dar justiția nu ar trebui să ia decizii pornind de la aprecieri personale. Legea trebuie să fie la fel pentru toți.

La momentul la care dumneaei pleca din țară nu avea niciun fel de restricții, niciun fel de restrângere a drepturilor și libertăților și putea să plece din orice motiv, nu neapărat de teama acestei decizii. Am vorbit cu Elena Udrea în acea zi, dar anterior deciziei”, a mai spus avocatul.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *