Cum arată Volodimir Zelenski după 41 de zile de război.

Războiul din Ucraina şi-a pus amprenta asupra preşedintelui Volodimir Zelenski.

Soţia sa, spune că a îmbătrânit cu zece ani după ce ruşii au invadat ţara.

Dovadă sunt şi fotografiile surprinse înainte şi după ce armata lui Vladimir Putin a invadat Ucraina.

Cum arată Volodimir Zelenski după 41 de zile de război. Războiul din Ucraina şi-a pus serios amprenta asupra preşedintelui ucrainean. Acesta pare mult mai bătrân acum, faţă de cum era înainte ca trupele lui Putin să invadeze Ucraina.

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, declara la o lună de la declanșarea invaziei rusești, că „am îmbătrânit cu 10 ani”.

„Timpul zboară altfel în război. Am îmbătrânit cu zece ani. Am învățat să diferențiem sunetele artileriei din timpul bombardamentului. Nu ne-am confruntat doar cu un agresor rus – am întâlnit criminali de război care ucid în mod deliberat civili”, transmitea soţia lui Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook, potrivit Hotnews.

Preşedintele Volodimir Zelenski se va adresa marţi Organizației Națiunilor Unite, cu prilejul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate. În discursul pe care l-a susţinut, liderul ucrainean a promis că toate crimele de război comise de armata rusă împotriva civililor în războiul din Ucraina vor fi anchetate.

Procurorii susţin că cel puţin 165 de copii au fost ucişi de la începutul invaziei şi că vor face tot posibilul pentru a-i identifica pe autorii atrocităţilor.

În districtul Konotop din regiunea Sumy, armata ucraineană a găsit cadavrele a cel puțin trei civili torturați, a precizat Guvernatorul regiunii Sumî, Dmytro Zhyvytsky. Trupurile au fost găsite în zone în care au fost staţionaţi militarii ruşi care au fost retraşi din regiunea Sumî la 3 aprilie.

De asemenea, cadavrele a cinci bărbaţi cu mâinile legate au fost găsite în subsolul unui sanatoriu pentru copii din Bucha, oraş din regiunea Kiev recucerit de ucraineni şi în care soldaţii ruşi au comis masacre, a comunicat procuratura generală a Ucrainei.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *