Cum să protejați pielea bebelușului de soare

Multe lucruri sunt fragile și delicate la bebeluși, în special pielea unui nou-născut. Deoarece pielea unui sugar este subțire și poate arde ușor, necesită îngrijire suplimentară pentru a proteja pielea de soare. Iată cum să absorbiți soarele în timp ce protejați pielea sensibilă a bebelușului.

Evitați expunerea directă

Pielea bebelușului nu și-a dezvoltat încă pigmentul natural sau melanina, care oferă protecție naturală împotriva soarelui, ceea ce prezintă riscuri mari pentru un bebeluș expus la soare. Chiar și sugarii cu pielea mai închisă la culoare sunt vulnerabili la deteriorarea razelor UV agresive. A rămâne în interior între orele 10.00 și 16.00, când razele soarelui sunt mai puternice, este în continuare cel mai bun mod de a proteja copilul. Când acest lucru nu este posibil, încercați să rămâneți în zone umbrite.

Dotarea căruciorului dvs. cu o umbră de soare sau umbrelă poate crea umbra de care are nevoie micuțul dvs., dar nu încercați să improvizați acoperind căruciorul cu o țesătură. Acest lucru ar cauza supraîncălzirea copilului cu risc de sufocare. Dacă petreceți ziua în parc, un cort UV pop-up este o modalitate excelentă de a vă menține copilul în siguranță.

Acopera-l

Înainte ca bebelușul să aibă vârsta suficientă pentru a folosi protecție solară (6 luni sau mai mult), cel mai bun mod de a-l proteja de potențialele daune provocate de soare este să folosești o barieră fizică, cum ar fi un top cu mâneci lungi și pantaloni. Îmbrăcămintea rezistentă la UV este disponibilă pe scară largă (alegeți protecția UPF50) sau puteți alege haine largi cu plasă strânsă.

Dacă intenționați să înotați cu bebelușul, alegeți un costum de baie în stil costum. Disponibile în stiluri și culori adorabile, aceste costumele de gardă seamănă cu cele ale surferilor și multe dintre ele vin cu fermoar pentru schimbarea ușoară a scutecului.

Pentru copiii de toate vârstele, accesoriul esențial pentru exterior este, desigur, pălăria. Alegeți un model cu margine largă și bărbie, sau un capac de protecție a gâtului, pentru a proteja cele mai sensibile părți ale corpului bebelușului. Ochii unui bebeluș sunt, de asemenea, foarte vulnerabili la potențialele daune provocate de soare, așa că, dacă copilul tău este tolerant față de acesta, ia în considerare ochelarii de soare special concepuți pentru copii. Căutați ochelari care să ofere atât protecție UVA și UVB, cât și caracteristici prietenoase cu bebelușii, cum ar fi o curea de cap flexibilă și reglabilă.

Aplicați protecție solară (pentru copii peste 6 luni)

Aplicarea de protecție solară este sigură pentru copiii cu vârsta de șase luni sau peste. Alegeți o protecție solară special concepută pentru copii, rezistentă la apă și care oferă protecție SPF între 30 și 50. Mergeți pentru componente blânde, hipoalergenice, care rămân pe piele, mai degrabă decât absorbite de aceasta. Oxidul de zinc și dioxidul de titan sunt alegeri bune.

Aplicați o lingură de protecție solară cu 15 până la 30 de minute înainte de expunerea la soare și asigurați-vă că aplicați din nou la fiecare două ore, Protecția solară este esențială pentru copiii expuși la soare pe tot parcursul zilei, indiferent de temperatură.

Stai bine hidratat

Dacă petreceți timpul în aer liber cu bebelușul într-o zi fierbinte, păstrați-l hidratat cu mult lapte matern sau formulă și, dacă are peste 6 luni, dați-i multă apă. Când vremea este fierbinte, micuții și copiii pot suferi rapid căldură. Aveți grijă la semne de insolare, cum ar fi febră, frisoane sau vărsături. Dacă observați oricare dintre aceste semne de avertizare la copilul dumneavoastră, sunați la medicul pediatru.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *