Festivalul internațional George Enescu ediția 25 – acum în București!

Între 28 august și 26 septembrie, 2021  vor avea loc concerte în mai multe spații din București, precum Sala Auditorium (MNAR), Ateneul Român, Sala Radio și Sala Palatului.


Prețurile biletelor și regulile de acces ale festivalului sunt:
Abonamente Mari Orchestre ale Lumii (Sala Palatului)
VIP – 4900 lei
Categoria I – 3900 lei
Categoria II – 2900 lei
Categoria III – 2100 lei


Pensionari, Elevi, Studenți – 1500 lei
Prețuri bilete la Ateneul Român:
Categoria 1 este de 230 lei
Categoria a II-a – 180 lei. 


Bilete la Sala Palatului
La Sala Palatului prețuri bilete:
Categoria 1 – 230 lei
Categoria 2 – 180 lei
Categoria 3 – 150 lei
Categoria 4 – 100 lei
Pensionari – 70 lei


Reguli de acces în sălile de concerte:
⦁ Masca în sală este obligatorie pe toată durata concertului.
⦁ Act oficial care dovedește vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
⦁ Test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului
⦁ Dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
⦁ Dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.


Auditoriul prezent se va bucura de următorii instrumentiști de excepție: Maxim Vengerov, David Grimal și Nicolas Dautricourt, Joshua Bell, Julian Rachlin, Dmitry Sitkovetsky, Leonidas Kavakos sau Renaud Capuçon, Gautier Capuçon, Daniel Müller-Schott, Nicolas Altstaedt și Kiani Soltani. 
Dirijori cunoscuți precum: Vladimir Jurowski, Sir Simon Rattle, Vasily Petrenko, Kristjan Jarvi, Valery Gergiev, Paavo Jarvi, împreună cu orchestre ca London Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin sau Royal Concertgebouw Orchestra.


Pentru prima oară la Festivalul Enescu va încânta auditoriul dirijorul Lahav Shani alături de Orchestra Filarmonică din Rotterdam.
Daniel Harding împreună cu Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam vine pentru prima dată la Festivalul Internațional George Enescu. Chiar și dirijorul Edward Gardner este pentru prima oară la festival împreună cu Orchestra Filarmonică din Londra.
Contratenorul Philippe Jaroussky, tenorul José Cura, Jean-Yves Thibaudet și pianiștii Denis Matsuev, Yefim Bronfman și Fazil Say sau Avishai Cohen vor da o notă aparte iubitorilor de muzică clasică.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *