Încheierea războiului, mai aproape decât ne-am fi imaginat –

Recent a fost propus un nou plan de oprire a războiului de către liderul de la Kremlin,
pentru președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Mijlocitor de această dată a fost

premierul israelian Naftali Bennett, care a făcut o vizită la Moscova săptămâna trecută.

Cererile avansate de către Vladimir Putin ar fi destul de dificil de acceptat, dar nu imposibil.

Am intrat deja în cea de-a 14-a zi de război de când Rusia a invadat Ucraina, iar situația este teribilă. Confruntările armate și bombardamentele au făcut mii de victime în rândul militarilor și civililor, iar pagubele produse până acum sunt cifrate la peste 10 miliarde de dolari. Astfel, toată lumea speră la o încetare cât mai rapidă a conflictului. În acest sens, Rusia a propus Ucrainei, prin intermediul premierului israelian Naftali Bennett, o versiune „finală” a planului de oprire a războiului. Aceasta ar fi o soluţie „dificilă, dar nu imposibilă”, afirmă surse citate de cotidianul The Jerusalem Post.

Plan de oprire a războiului propus de Vladimir Putin
Încep să apară detalii de la întâlnirea premierului Israelului, Naftali Bennett, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Conform unor surse familiarizate cu discuţiile desfăşurate la Kremlin, liderul Rusiei a propus o versiune „finală” de oprire a crizei, pe care preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, o poate accepta sau o poate refuza. Propunerea a fost catalogată drept „dificilă”, dar nu „imposibilă”, afirmă sursele citate, precizând că este vorba de un plan mai grav decât dacă ar fi fost o soluţie diplomatică înaintea declanşării războiului, dar „diferenţele dintre părţi nu sunt atât de mari”.

Vladimir Putin a ordonat oprirea avansării trupelor ruse şi încetarea atacurilor, până la decizia lui Volodimir Zelenski, conform surselor citate. În cazul în care Zelenski va respinge propunerea, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, crede că „ceea ce este mai rău urmează să se întâmple”. În această situaţie, Vladimir Putin va ordona avansarea rapidă a trupelor şi va schimba configuraţia Ucrainei.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *