Lovitură grea pentru Zelenski.

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite, luni, în urma atacurilor ruseşti ”puternice” cu

rachete, la Liov (vestul Ucrainei), au anunţat autorităţile locale.

Lovitură grea pentru Zelenski. Forţele aeriene ruse au organizat atacuri asupra unui centru logistic al armatei ucrainene

din apropierea oraşului Liov şi au distrus un număr mare de arme de fabricaţie străină depozitate în acel loc, a informat, luni, agenţia de presă rusă TASS, citând Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters.

Forţele ruse au distrus şi un centru de reparaţii pentru rachete balistice de tip Tochka-U în oraşul Dnipro, a mai comunicat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiei de presă TASS.

În total, armata rusă a distrus în timpul zilei de luni 16 situri militare ucrainene, printre care o uzină pentru repararea de rachete tactice Tocika-U, mai multe depozite de muniţii şi un depozit de carburanţi.

Autorităţile Liovului au anunţat luni că cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi opt au fost rănite în urma unor

„puternice” atacuri ruse cu rachete asupra oraşului, inclusiv asupra unei infrastructuri civile. La rândul său,

guvernatorul regiunii, Maksim Koziţki, a evocat patru lovituri: trei asupra unor infrastructuri militare şi una asupra unui atelier de vulcanizare, provocând incendii.

Situate departe de front, Liovul şi regiunile din vestul Ucrainei sunt rareori vizate de bombardamente după debutul invaziei ruse în 24 februarie.

La 26 martie, Liovul a suferit o serie de lovituri ruseşti, între care una a atins un depozit de carburant şi a rănit cinci persoane, potrivit autorităţilor locale.

Oraşul a mai fost şi anterior ţinta unei lovituri, la 18 martie, care a atins o uzină de reparaţie a avioanelor, din apropierea aeroportului, fără să facă victime.

Josep Borrell: UE condamnă bombardamentele ilegale şi fără discernământ ale Rusiei asupra civililor în Ucraina

În ziua în care Zelensli a depus cererea de aderare, Uniunea Europeană (UE) a condamnat luni loviturile de rachete şi bombardamentele fără discernământ şi ilegale împotriva civililor întreprinse de Rusia în Ucraina şi a denunţat crime de război, informează AFP.

„UE condamnă continuarea bombardamentelor fără discernământ şi ilegale împotriva civililor şi infrastructurilor civile întreprinse de forţele armate ruse (…). Nu poate exista impunitate pentru crime de război”, a afirmat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell într-o declaraţie publicată la Bruxelles după lovituri ruse împotriva oraşului Liov (Lviv, Lvov), în vestul Ucrainei.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *