Oferiți o șansă meditației
Meditația este o modalitate recunoscută de a reduce stresul și de a vă îmbunătăți concentrarea. Chiar avem nevoie, cu această viață de zi cu zi în care multitasking-ul și distragerea atenției sunt în meniu (telefonul tău mobil sună așa?).

Această practică antică a meditației învață tehnici pentru încetinirea ritmului minții, a face mai mult și a vă bucura de beneficiile unei vieți fizice și psihologice sănătoase. Iată cum puteți obține acea stare de atenție fără a pleca de acasă.
Popularitatea crescândă a meditației
Gazda Oprah Winfrey o face de două ori pe zi. Bill Gates, Madonna și Arianna Huffington rămân în jur. Marele jucător de baschet Lebron James acordă meditație pentru succesele pe teren și în afara terenului. Giganți precum Apple și Google își încurajează angajații să mediteze în timpul pauzelor pentru a îmbunătăți creativitatea și productivitatea. Mai multe școli îl predau în clasă, ceea ce facilitează învățarea și contribuie la sănătatea emoțională a elevilor. Cum poate meditația să afecteze atât de mult mintea?
Beneficiile meditației
Un somn mai bun, o memorie îmbunătățită și un chef de viață sunt câteva dintre beneficiile practicării meditației. Deși aceste afirmații sunt adesea preluate din anecdote, comunitatea științifică a studiat pe larg efectele fiziologice ale medierii. Ei au descoperit că practica sa poate duce la modificări ale creierului, inclusiv „tăierea” regiunii responsabile de stres, restabilind în același timp mușchii la cei care controlează memoria și învățarea. Și asta nu este tot!
Alte beneficii documentate: anxietate mai mică și risc de depresie, tensiune arterială mai bună și întinerire a creierului, care va rămâne mai agilă mult timp. Există chiar și unele dovezi că practicarea zilnică a meditației poate îmbunătăți sistemul imunitar. Potrivit unui studiu american, persoanele care practică meditația și care au primit un vaccin antigripal au produs mult mai mulți anticorpi decât alții.
Cum să meditezi
Există mai multe tipuri de meditație. Fără îndoială că ați auzit de meditație sau vizualizare transcendentală … sau chiar amestecat cu yoga! Experimentarea cu diferite tehnici vă va ajuta să o găsiți pe cea potrivită pentru dvs.
Începătorii vor aprecia aplicațiile de ghidare de meditație disponibile pe dispozitive mobile, precum Petit Bambou și Mind . Videoclipurile postate pe YouTube și podcast-urile vă vor ajuta, de asemenea, să descoperiți diferitele stiluri de meditație, inclusiv sfaturi pentru inițierea copiilor.
Meditația Mindfulness este cel mai simplu și mai popular mod de a începe această practică. Iată cum se face:
- Găsiți un loc liniștit și stați confortabil pe un scaun sau pe podea, într-o poziție calmă, dar rămânând alert.
- Respirați normal prin nas și închideți ochii. Concentrați-vă asupra respirației și încercați să eliminați gândurile, sunetele și emoțiile care vă atacă. Mintea ta va tinde să viseze cu ochii deschiși. Când ajungeți la acest punct, concentrați-vă din nou asupra respirației.
- Scanați-vă încet corpul pentru a găsi pete strânse sau rigide. Concentrați-vă pe aceste zone pentru a le ușura și relaxați-vă mușchii.
- Luați în considerare încorporarea unei mantre în sesiunea dvs. Acest lucru vă poate ajuta să vă concentrați asupra unui singur punct central prin repetarea repetată a unei idei sau a unei fraze.
- Meditați zilnic timp de doar 3 până la 5 minute și creșteți treptat la o sesiune de 45 de minute sau chiar o oră. Încearcă întotdeauna să meditezi în același timp, pentru a-l face un obicei. Mulți o fac dimineața, pentru a începe ziua pe o notă calmă și pozitivă. Alții preferă la culcare să se bucure de un somn odihnitor.
Te simți mai liniștit? Beneficiile meditației se manifestă rapid, dar nu vă descurajați dacă nu simțiți o diferență la început. Tine strans ; Ca și alte abilități, practicarea meditației necesită răbdare și timp. Dar rezultatul merită efortul!