Președintele Ucrainei a cedat nervos: “Nu mai am lacrimi să plâng”

Președintele Ucrainei a avut prima intervenție televizată după ororile din orașele Bucha și Kramatorsk. Vizibil afectat de ceea ce s-a întâmplat acolo, Volodimir Zelenski a spus că pur și simplu nu mai are lacrimi să plângă. Liderul ucrainian s-a arătat profund afectat de ceea ce se întâmplă cu familiile ucrainiene – victime ale armatei rusești.

Volodimir Zelenski: Simt ură față de Rusia

Zelenski a mărturisit într-un interviu pentru cotidianul BILD că site ură față de Rusia și față de soldații ruși când vede imaginile cu masacrul din Bucha și Kramatorsk. Președintele ucrainian spune că multe orașe au fost pur și simplu distruse și nu știe ce va găsi acolo când războiul se va fi terminat.

Da, simt ură față de Rusia, față de soldații ruși. Când văd aceste imagini în fața ochilor mei. Copii uciși fără picioare, fără brațe. Este o ranchiună, este groaznic.. Mă gândesc la părinţii copiilor morţi. Nu vor putea trăi niciodată momente precum absolvirea, nunta, cu copiii lor. Nu mai am lacrimi să plâng, a declarat liderul ucrainian.

Potrivit autorităților din Ucraina, două rachete ale armatei ruse au lovit o gară din Kramatorsk, din estul Ucrainei, folosită pentru evacuarea civililor. În urma atacului, rutele feroviare din Sloviansk, Kramatorsk și Lyman, care se află în regiunea Donețk, au fost blocate. Trei trenuri se pregăteau să evacueze civilli în momentul în care rachetele au lovit fix în acel loc. Mii de oameni au rămas blocați în gară. 50 de persoane, între care cinci copii și-au pierdut viața.

La fel ca masacrul de la Bucea, precum și multe alte crime de război rusești, atacul cu rachete asupra Kramatorsk trebuie să fie una dintre acuzațiile aduse la tribunal, ceea ce se va întâmpla cu siguranță, a mai spus Zelenski.

Rusia dezminte atacul de la Kramatorsk

Ca urmare a mascarului din gara Kramatorsk, Ministerul rus al Apărării, a susţinut, potrivit cotidianului Le Figaro, că armata ucraineană a lansat deliberat o rachetă asupra gării din Kramatorsk. În Makarov, peste 130 de civili au fost împușcați de către armata rusă.

Informația nu a putut fi verificată în mod independent, însă potrivit edilului local, 132 de civili au fost găsiți împuşcaţi în satul aflat 50 de kilometri vest de Kiev. Cei mai mulți dintre morți au fost găsiți în gropi comune. 40% din localitate a fost distrusă și a rămas fără gaz și electricitate.

În acest context, liderii europeni, dar și SUA pregătesc noi sancțiuni pentru Federația Rusă.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *