Rusia a testat racheta Satan 2. Aceasta are 16 focoase nucleare şi poate lovi orice capitală a Europei

Lansarea test de miercuri nu este o surpriză pentru Occident,

racheta fiind în dezvoltare de mulți ani, însă vine într-un moment de tensiune

geopolitică extremă din cauza războiului Rusiei în Ucraina. Rusia spune că nu poate fi

interceptată de niciun scut antirachetă.

Rusia îşi arată din nou forţa nucleară. Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri imagini cu lansarea unei rachete balistice intercontinentale „Sarmat”, cunoscut sub denumirea de „Satan 2”. Lansarea a fost făcută de pe cosmodromul „Plesețk” și potrivit autorităților ruse a fost „un succes”. Este primul test efectuat de Rusia cu o astfel de rachetă.

După lansare, Putin a avertizat Occidentul spunând că racheta „le va da de gândit” celor care încearcă să amenințe Rusia. Putin a apărut la televiziuni, fiind informat de către armată că racheta a fost lansată cu succes de la Plesețk, în nord-vestul țării, și a lovit ținte în peninsula Kamceatka, în estul îndepărtat, scrie Reuters.

„Această armă cu adevărat unică va întări potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei împotriva amenințărilor externe și le va da de gândit celor care încearcă să ne amenințe țara”, a spus Putin.

Racheta cu rază lungă de acțiune este în dezvoltare încă din anii 2000. Aceasta urmează să înlocuiască rachetele mai vechi dezvoltate în anii 1970. Aceasta poate transporta până la 16 focoase nucleare, iar rușii susțin că ar putea distruge o suprafață de mărimea Franței.

Lansarea test de miercuri nu este o surpriză pentru Occident, racheta fiind în dezvoltare de mulți ani, însă vine într-un moment de tensiune geopolitică extremă din cauza războiului Rusiei în Ucraina, mai notează Reuters.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *