Țigările VOR DISPĂREA Definitiv! Lovitură Totală Pentru Cei Care Fumează.

Un analist american a publicat marți un nou studiu cu privire la țigări.

Potrivit lui, țigările vor dispărea de pe piață în următoarea perioadă.

Acesta mai precizeaz că industria tutunului trece printr-o serie de schimbări fundamentale.Țigările ar putea dispărea complet de pe piață

Analistul Adam Spielman a publicat, marți, un studiu care arată că giganții din domeniul tutunului trebuie să își îndrepte atenția spre alternativele la țigări, având în vedere că industria trece printr-o serie de schimări fundamentale și se îndepărtează de țigările clasice. În studiu citat de către Bloomberg este notat faptul că numărul copiilor care s-au apucat de fumat a scăzut cu aproape 75 de procente în ultimii 20 de ani.

În plus, consumul de tutun în rândul bărbaților este în declin pentru prima dată în istorie, motiv pentru care producția s-a păbușit în ultimii ani. Așadar, potrivit studiului, țigările clasice ar putea dispărea de pe piață până în anul 2050 în SUA, Australia și în multe țări din Europa și America Latină. scrie stiriincurajari.ro

Ţigările, interzise pe viaţă. Cum este privită în România o lege care ar interzice total consumul de tutun:

Noua Zeelandă vrea să introducă o interdicţie pe viaţă la achiziţia de ţigări pentru noile generaţii. Una dintre cele mai dure legi anti-fumat la nivel global reprezintă, totuşi, o măsură eficientă pentru generaţii tinere mai sănătoase, spun medicii şi psihologii, care au analizat dacă o astfel de lege ar fi bună şi pentru România.

Noua Zeelandă intenţionează să interzică tinerilor să cumpere ţigări în timpul întregii lor vieţi viitoare, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere. Astfel, persoanele cu vârste de până la 14 ani în 2027 nu vor avea niciodată voie să cumpere ţigări niciodată în viaţa lor, în această ţară de cinci milioane de locuitori. Aceasta înseamnă că în 2073, unei persoane în vârstă de 60 de ani i se va interzice să cumpere ţigări, în timp ce unei persoane în vârstă de 61 de ani i se va permite să facă acest lucru. Oamenii vor putea cumpăra doar produse din tutun cu un nivel foarte scăzut de nicotină şi mai puţine magazine vor putea vinde ţigări. Este una dintre cele mai dure abordări din lume pentru reducerea deceselor cauzate de fumat. Noua lege rămâne să treacă prin procesul legislativ, însă se bucură de susţinerea autorităţilor sanitare.

Statisticile arată că patru din cinci neozeelandezi care fumează încep să o facă până la vârsta de 18 ani şi 96% până la vârsta de 25 de ani. Împiedicând generaţiile noi să se apuce de fumat, guvernul din Noua Zeelandă speră să evite aproximativ 5.000 de decese care pot fi prevenite în fiecare an. De ce a ales Noua Zeelandă vârsta de 14 ani „Intervalul de vârstă la care copiii încearcă, în general, primele ţigări este 14-16 ani”, explică medicul pneumolog Magda Ciobanu. În ţările cu un nivel de educaţie despre sănătate mai scăzut, aşa cum este România, chiar şi cei mai tineri de 14 ani le încearcă. În Noua Zeelandă, vârsta medie de debut al fumatului este de 14,8 ani – de aceea guvernul a ales vârsta de 14 ani şi nu de 16 sau 18, mai precizează medicul. „Pentru a deveni fumător zilnic, este esenţial ca fumatul să debuteze la vârsta adolescenţei (sau mai devreme). De ce? Deoarece nicotina produce dependenţă mult mai repede la adolescenţi decât la adultul tânăr, din motive biologice. Obiceiurile asociate cu comportamentul de fumător vor fi cu atât mai greu de dezamorsat cu cât sunt învăţate mai de timpuriu”. Psiholog: „Credem mai degrabă ce vedem decât ceea ce auzim” Modelele pe care copiii le primesc de acasă sunt esenţiale în alegerile lor viitoare. Astfel, deşi un părinte fumător nu şi-ar dori acelaşi obicei pentru copilul său şi are discuţii cu el în acest sens, psihologul Florentina Lica aminteşte că, din păcate, puterea exemplului este cea care primează:

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *