Trupele rusesti se retrag. Cea mai mare victorie pentru Ucraina de la inceputul razboiului

Potrivit celor mai noi informații despre război, armata președintelui rus Vladimir Putin ar fi părăsit un oraş pe care l-au ocupat lângă centrala nucleară Cernobîl.

Se pare că protestele localnicilor aflați în zonă i-au determinat pe soldații ruși să părăsească orașul.

Trupele ruse au părăsit orașul de lângă centrala nucleară Cernobîl. Este vorba despre Slavutici, acolo unde locuieşte personalul centralei nucleare de la Cernobîl.

Anunțul oficial a fost făcut chiar de către edilul orașului ucrainean, primarul Iuri Fomicev. Acesta a postat un videoclip pe rețelele de socializare prin care a explicat situația.

“Şi-au terminat treaba pe care o aveau.

Au inspectat oraşul, astăzi au terminat şi au plecat. Nu mai este niciun soldat în oraş acum”, a transmis primarul.

Chiar dacă centrala electrică unde a avut loc cel mai mare dezastru nuclear din lume în 1986 a fost închisă, mii de muncitori sunt prezenți în fiecare secundă la fața locului.

Muncitorii monitorizează nivelurile de radiații și mențin sarcofagul de protecție deasupra Reactorului Patru care a explodat în anul 1986.

O nouă rundă de negocieri Rusia – Ucraina

Președintele Ucrainei a insistat asupra integrității teritoriale a țării sale după ce a sugerat anterior că este pregătit pentru un compromis în negocierile de pace cu Rusia.

În discursul său adresat poporului ucrainean duminică seara, Volodimir Zelenski a spus că urmează o nouă rundă de negocieri în Turcia și că prioritățile guvernului său rămân aceleași.

„Prioritățile noastre în negocieri sunt cunoscute. Suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei sunt fără

îndoială. Garanțiile efective de securitate pentru statul nostru sunt obligatorii”, a spus președintele.

Autoritățile din Ucraina au raportat 31 de incendii care au acoperit 10.111 de hectare în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl ocupată de ruși.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *