Val de gripă în România, după cel de coronavirus. S-au înregistrat deja trei decese numărul îmbolnăvirilor a explodat

Institutul Naţional de Sănătate Publică a raportat săptămâna aceasta trei decese cauzate de virusul gripei,

în cndiţiile în care nmărul infectărilor a crescut de 14 ori de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit raportului publicat de INSP, în România s-au înregistrat 2.149 de cazuri de gripă clinică în

cea de-a 14-a săptămână a anului, față de doar 153 de cazuri în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, în săptămâna 4-10 aprilie au fost confirmate în laborator 803 cazuri de infecții cu virusurile gripale A și B. Astfel, au fost raportate două cazuri de gripă AH1, 293 de cazuri AH3, 504 cazuri de grip A nesubtipat și 4 cazuri de gripă B. Cele mai multe s-au înregistrat în București (323), Ialomița (107) și Ilfov (96).

Ca şi în cazul pandemiei de coronavirus şi în situţia gripei cel mai mult au de suferit pacienții cu boli cronice. Potrivit INSP, cea mai recentă victimă a gripei este un bărbat de 77 de ani din Mureș. Acesta avea condiții medicale preexistente și era nevaccinat împotriva gripei. El era infectat cu virusul gripal tip A, subtip H3.

Cu același virus au fost infectați și ceilalți doi pacienți care au murit de gripă în ultima săptămână: un bărbat în vârstă de 58 de ani din Timiș, nevaccinat împotriva gripei și fără condiții medicale preexistente cunoscute și o femeie în vârstă de 78 de ani din Olt, nevaccinată împotriva gripei și fără condiții medicale preexistente cunoscute.

Până pe 10 aprilie, au fost vaccinate antigripal 1.506.362 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, precizează Institutul Național de Sănătate Publică.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în sezonul gripal 2018-2019. Atunci au murit aproape 200 de oameni din cauza infecției cu acest virus, iar autoritățile sanitare au declarat epidemie de gripă în România.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *