Vești pentru pensionari! Ministrul Muncii a anunțat recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii a anunţat ce se va întâmpla cu recalcularea pensiilor.

Marius Budăi a declarat că 2,3 milioane de dosare au fost introduse până acum în aplicaţia elecronică.

Acestea au fost înregistrate pe categorii de stagii. Acestea sunt fie stagiu contributiv, stagiu asimilat sau stagiu de sporuri.

„Sunt diferenţe la aplicare şi din cauza indicelui de corecţie, dar şi dacă a ieşit pe Legea 19, dacă a ieşit pe Legea 263, la ce stagiu i s-a împărţit, alţii au avut 25, alţii au avut diferite stagii de cotizare la care li s-a împărţit. De aceea avem nevoie şi de aceea am scris Legea 127. Că s-a întrerupt cursul ei, că s-a trecut în PNRR.
Recalcularea, am spus foarte clar şi aşa şi facem: avem 2,3 milioane de dosare deja introduse în aplicaţia elecronică, pe categorii de stagii – că vorbim de stagiu contributiv, că vorbim de stagiu asimilat, că vorbim de sporuri care au fost luate în calcul sau sporuri care nu au fost luate în calcul.

Am scris şi în programul de guvernare că mergem pe principiul Legii 127 – lege care prevede o majorare anuală cu inflaţia şi 50%… am dat 10% în acest an şi vom aplica”, a declarat Marius Budăi.

Salariile mici generează pensii mici
Comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, a declarat la începutul lunii aprilie ce se întâmplă cu majorarea pensiilor din România. Oficialul a declarat că salariile mici generează pensii mici.

„În mod normal, sistemul de pensii reflectă şi situaţia economică, nivelul salariilor. Atunci când ai salarii mici, ai şi pensii mici. Cred că acest lucru trebuie analizat în contextul mai larg al economiei şi în contextul mai larg al salariilor. Din ce ştiu eu, sunt pensii în România care sunt foarte mici şi care nu împiedică oamenii să fie în risc de sărăcie.”, a spus comisarul UE Nicolas Smith.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *