Vladimir Putin a dat lovitura! Arma secretă cu care îşi spulberă orice inamic. NATO, în stare de şoc

Pe fondul tensiunilor cu Occidentul, Rusia şi-a accelerat în ultimii ani dezvoltarea de noi arme. Iar sistemul de apărare

antiaeriană de nouă generație S-500 este unul dintre ele și care, în contextul războiului actual, nu ar trebui ignorat.

Denumit ”Prometheus”, sistemul S-500 este dezvoltat ca o generație nouă de sisteme de rachete antiaeriene, fiind considerat mult mai puternic decât sistemul S-400 Triumf SAM, potrivit site-ului 19fortyfive.

După cum informa încă de anul trecut presa rusă, noul sistem S-500 este unul ”fără egal pe plan mondial”, fiind primul

dintr-o clasă de arme de apărare spațială. ”Prometheus” poate fi capabil să distrugă avioanele de generația a 5-a, sateliți de pe orbita terestră joasă, precum și armele hipersonice.

Rușii l-au început din 2010 dar nici azi sistemul nu este complet funcțional.

Rușii au început să lucreze la sistemul de apărare antiaeriană S-500 încă din 2010. Forțele ruse de artilerie de apărare

aeriană doreau ceva cu o rază de acțiune ultra-lungă, care putea ataca sateliți, nu doar orice avion inamic sau drone.

S-500 ar putea avea o autonomie de până la 600 de km și un timp de reacție de doar 3-4 secunde. Numărul de ținte angajate simultan ar fi de 10.

Dar, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani cu multe dintre programele de dezvoltare a unor arme, rușii au întârziat și sistemul S-500. Deși trebuia să fie gata până în 2014, chiar și după câteva teste pe care oficialii ruși le-au anunțat ca fiind „o reușită”, sistemul nu este nici azi complet funcțional.

Sistemul de apărare aeriană S-500 urma să funcţioneze împreună cu sistemele S-300, S-350 şi S-400.

Obiective ambițioase: contracararea avioanelor americanilor
Anunțat cu surle și trâmbițe de oficialii ruși, noul sistem S-500 a fost denumit de experții ruși drept ”ucigașul aeronavelor americane”. Și asta pentru că preocuparea majoră a Rusiei a fost de a contracara avioanele americane invizibile, de generația a 5-a, produse de Lockheed Martin, faimoasele F-35 Lightning II și F-22 Raptor.

De altfel, o publicație israeliană scria anul trecut că dezvoltarea şi testarea sistemelor S-500 s-ar datora incapacității sistemelor S-400 de a contracara avioanele stealth americane de ultimă generaţie.

Optimismul Rusiei cu privire la S-500 nu are limite
Cu siguranță însă rușii știu cum să promoveze o nouă armă.

„Sistemul de rachete antiaeriene S-500 nu are egal în lume și este conceput pentru a învinge întregul spectru de arme de atac aerospațiale existente ale unui potențial inamic”, anunța Ministerul Rus al Apărării.

Piloții americani au de ce să fie îngrijorați?

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *