A jefuit un bărbat pentru a putea juca la păcănele! A fost urmărit de ghinion și a pierdut toți banii! Acum

Un ieșean a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat că a jefuit un bărbat. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Traian Ungureanu la 2 ani de închisoare, cu suspendare. Anchetatorii spun că individul a furat un card, pentru a putea juca la „păcănele”

Un individ de 53 de ani, acuzat că a jefuit un bărbat pentru a putea juca la „păcănele”, a fost pedepsit de magistrații ieșeni. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Traian Ungureanu la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

„Instanța stabilește ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 80 de zile, la Direcția de Asistență Comunitară Iași sau la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public Privat Iași. Încetează procesul penal având ca obiect comiterea de către inculpat a infracțiunii de furt, ca urmare a intervenirii împăcării părților. Constată stinsă acțiunea civilă formulată de persoana vătămată Dumitru C., ca urmare a împăcării părților”, au menționat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Traian Ungureanu, acuzat că a jefuit un bărbat pentru a putea juca la „păcănele”

Procesul lui Traian Ungureanu a început pe 18 februarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ pentru furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

„Pe data de 16 aprilie 2019, în timp ce se afla în locuința concubinei persoanei vătămate din satul Cîrniceni, comuna Țigănași, inculpatul a sustras un port-document aparținând persoanei vătămate D.C., în care se aflau cartea de identitate, cardul de sănătate, suma de 60 de lei și un card bancar emis pe numele persoanei vătămate, care avea atașată o hârtie pe care era menționat codul PIN. A doua zi, în timp ce se afla în municipiul Iași, la diferite intervale de timp, inculpatul a accesat fără drept sistemul informatic al băncii prin utilizarea fără drept a cardului aparținând persoanei vătămate și a codului PIN aferent și a efectuat retrageri de numerar în valoare totală de 1.100 de lei”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

La audieri, ieșeanul a recunoscut faptele pentru care a fost cercetat

Anchetatorii au adăugat că, după primele două retrageri, totalizând suma de 800 de lei, individul a mers pe o terasă din zona Pieței Nicolina, loc în care a consumat băuturi alcoolice și a jucat la aparate de tip slot-machine („păcănele”), folosind banii retrași din contul persoanei vătămate.

„Deoarece inculpatul a pierdut la aparatele de tip slot-machine suma de bani retrasă din contul persoanei vătămate, la scurt timp s-a deplasat la un alt ATM și a accesat fără drept sistemul informatic al băncii prin utilizarea fără drept a cardului și a codului PIN aferent, efectuând două retrageri de numerar în valoare totală de 300 de lei. Constatând că în contul persoanei vătămate nu mai existau fonduri, inculpatul a aruncat la un coș de gunoi cardul, precum și port-documentul sustras, în care se aflau cartea de identitate și cardul de sănătate emise pe numele persoanei vătămate”, a mai menționat Mihaela Apostol.

Conform acesteia, în declarațiile date în fața anchetatorilor, individul a recunoscut faptele pentru care a fost cercetat.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *