Această imagine a devenit virală, gestul unor refugiați din Ucraina i-a lăsat pe mulți fără cuvinte. Românul care i-a cazat în casa lui a povestit cu lux de amănunte ce au făcut oamenii dimineața la ora 5, în timp ce el dormea buștean. Detaliul care a stârnit lacrimi


Ce a pățit un român care a cazat 11 refugiați din Ucraina. Războiul din Ucraina continuă chiar și astăzi, după 14 zile! În timpul în care trupele rusești atacă țara, civilii încearcă să părăsească orașele bombardate. Majoritatea dintre aceștia aleg să se îndrepte către țările vecine. În acest context, oamenii din România s-au mobilizat pentru a le oferi sprijin. Iată ce a pățit un român care a cazat 11 refugiați din Ucraina!

Românii și-au arătat solidaritatea față de oamenii afectați de războiul dintre Rusia și Ucraina. Mulți dintre aceștia au donat haine, alimente sau produse de îngrijire, în timp ce alții au ales să îi cazeze pe refugiați în propriile lor case. Printre aceștia se numără și un bărbat, care după ce a cazat 11 ucrainieni, a avut surpriza vieții lui. Iată ce au făcut aceștia la plecarea din locuință!

El a postat pe rețelele de socializare un mesaj în care a vorbit despre experiența prin care a trecut. Iată ce a spus românul cu inimă mare!

Sa va spun „patania” mea cu un grup de 11 refugiati ucrainieni din Kiev. Scurt: sambata au ajus la mine, cazat, mancat, dormit trebuiau sa plece duminica dimineata spre granita ungara (Nadlac in prima faza). Sambata noaptea mi-au scris, eu fiind la un eveniment si munceam, daca pot sa-i mai cazez o zi, bineteles am incuvintat. Astazi la plecare s-au trezit in jurul orelor 05:00, eu dormind butuc, si-au aranjat paturile, au maturat, dat cu mopul in casa, curatat baia si pe deasupra mi-au lasat si un cadou de desprtire sau revedere si anume un cuier pe roti. Nu am vrut sa-l accept, dar au zis ca e cadoul lor pentru mine si s-ar bucura sa il accept. Concluzia: omenia nu are apartenenta etnica, religioasa, politica sau ce o mai fi, omenia si educatia se „cultiva”. #respect’, este mesajul postat de românul primitor.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *