Aeronavele prăbușite în Constanța au fost doborâte de rachete sol aer? Ce spun autoritățile: „A fost numită o comisie de investigare”

După ce a apărut o informație potrivit căreia dublul accident aviatic din Constanța

ar fi fost provocat de un atac cu rachete sol-aer, autoritățile au dezmințit această variantă

și au venit cu noi precizări. Iată ce spun reprezentanții

Forțelor Aeriene Române despre aeronavele prăbușite în Constanța!

Opt militari și-au pierdut viața la începutul lunii martie, în dublul accident aviatic din Constanța. La scurt timp, au apărut speculații cu privire la cauza tragediei, printre care și posibiliatea ca prăbușirea aeronavelor să fi fost provocată de o baterie de rachete sol-aer. Autoritățile vin cu precizări și infirmă această variantă.

Aeronavele prăbușite în Constanța nu au fost doborâte de rachete sol aer

Potrivit reprezentanților Forțelor Aeriene Române, informația este complet falsă, fiind de fapt o dezinformare provenită din mass-media online rusă.

„Cu privire la informațiile vehiculate în presă, prin care se acreditează ideea că aeronavele prăbușite în cele două evenimente aviatice din data de 02.03.2022 „ar fi fost doborâte de o baterie de rachete sol-aer S-300”, facem următoarele precizări:

Afirmația este în totalitate #FALSĂ. – „Informația” la care se face referire nu reprezintă altceva decât o dezinformare provenită din mass-media online rusă și nu are nicio legătură cu fapte sau evenimente reale.”, se arată în informarea Forțelor Aeriene Române, făcută pe pagina oficială de Facebook.

O anchetă de specialitate este în desfășurare

Totodată, autoritățile menționaeză că o comisie de investigare tehnică anchetează cele două accidente aviatice, pentru a afla care a fost cauza reală a tragediilor din ziua de 2 martie 2022.

„Ministerul Apărării Naţionale a comunicat cu maximă transparență informațiile referitoare la cele două accidente. Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigare tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestor accidente aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu aceste tipuri de aeronave, până la finalizarea anchetei de specialitate. Precizăm că în urma verificărilor efectuate până în acest moment de către comisia de investigare competentă, nu au fost constatate elemente care să indice un posibil impact cu un proiectil sau rachetă.”, au mai precizat autoritățile.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *