Aleksandr Lukaşenko susține că Belarus a fost atacat cu rachete din Ucraina

Preşedintele din Belarus Aleksandr Lukaşenko își pregătește terenul pentru o eventuală implicare în războiul din Ucraina de partea Rusiei lui Vladimir Putin, la doar o zi după ce liderul de la Kremlin a declarat că își dorește integrarea Rusiei cu Belarus pentru a face față agresiunii Occidentului.

Aleksandr Lukaşenko a afirmat în weekend că armata țării sale a doborât rachete lansate dinspre Ucraina asupra Belarusului, în contextul speculaţiilor privind o implicare mai mare a Minskului în conflictul dintre Kiev şi Moscova, relateazăpresa internațională.

La începutul invaziei ruse în Ucraina, Belarus a servit ca bază pentru forţele ruseşti. Trupele lui Vladimir Putin au folosit Belarusul în încercarea de a ocupa capitala Kiev, dar și pentru a bombarda diverse ținte din nordul și vestul Ucrainei. 

Lukașenko: Ucraina a vrut să lovească ţinte militare din Belarus 

„Suntem provocaţi. Trebuie să vă spun că în urmă cu circa trei zile, poate mai mult, s-a încercat dinspre Ucraina să se lovească ţinte militare din Belarus. Slavă Domnului, sistemele noastre antiaeriene Panţir au interceptat toate rachetele lansate de forţele ucrainene”, a afirmat el, citat de agenţia de presă de stat Belta.

„Repet ce am spus şi în urmă cu mai mult de un an: nu intenţionăm să luptăm în Ucraina”, a declarat el.

Președintele și-a amintit incidentul când mai multe zeci de camioane din Belarus au fost capturate în Ucraina.Mașinile au fost confiscate, iar doi șoferi au fost uciși.

„Au spus că au fost uciși de rachetele rusești. Au scos organele de la morți pentru a ascunde faptul că au fost împușcați. Dar specialiștii noștri au demascat totul. Ăsta e naționalism? Este nazism? Acesta este fascismul”, a subliniat aliatul lui Putin.

Atunci, serviciile speciale din Belarus au efectuat o operațiune de eliberare a camionagiilor.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *