Anunț de ultima oră cu privire la războiul din Ucraina. Mircea Geoană a dat vestea momentului –»

Mircea Geoană a transmis că NATO va aduce noi trupe în România, pentru a consolida flancul estic al Alianței, în contextul războiului din Ucraina. Deoarece Rusia a invadat țara vecină, care are granițe cu patru membri ai NATO, a fost activat planul de apărare pentru toți aliații pe Flancul Estic. În prezent, la granița răsăriteană a Alianței sunt masate forțe militare impresionante care garantează securitatea țărilor membre NATO.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a dat asigurări că nu se anticipează riscuri la adresa securității țărilor din Alianța Nord-Atlantică în contextul războiului din Ucraina. Oficialul a mai precizat că acest conflict va fi de durată, în contextul în care Rusia a adus în Ucraina 75% din totalul forțelor sale militare. El a mai precizat și că NATO este în deplin acord cu Curtea Penală Internațională și cu anchetarea crimelor de război comise de armata rusă în Ucraina. În altă ordine de idei, Mircea Geoană a anunțat că vor veni noi trupe în România, și aceasta deoarece Rusia înțelege cel mai bine mesajul forței și nu mesajul diplomației.

NATO aduce noi trupe în România

Mircea Geoană a anunțat că Flancul Estic al NATO va continua să fie întărit și că nu sunt riscuri la adresa securității țării noastre. Secretarul general adjunct al Alianței este de părere că Rusia înțelege mai bine mesajul forței și nu mesajul diplomației, astfel încât a fost activat planul de apărare pentru toți aliații pe Flancul Estic. Declarația făcută de Mircea Geoană, la un post de televiziune, are menirea de a-i liniști pe românii care se tem în privința războiului.

„Când văd că în termen de câteva săptămâni, 3-4 săptămâni, NATO şi-a amplificat prezenţa pe Flancul Estic, inclusiv în România, de o manieră excepţională… Am activat planuri de apărare pentru toţi aliaţii pe Flancul Estic. În clipa de faţă sunt peste 40.000 de militari sub comanda comandantului suprem aliat, avem sute de nave care stau practic în cer în permanenţă, avem sute de dispozitive, inclusiv elemente antirachetă care sunt foarte vigilente”, a transmis Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO le-a transmis românilor să aibă încredere că Alianța va sprijini Ucraina fără să transforme conflictul dintre Rusia și Ucraina în unul și mai mare, între NATO și Rusia.

Rusia are blocate peste două treimi din forțele armate în Ucraina

Oficialul Alianței Nord-Atlantice a anunțat că, la acest moment, peste două treimi din forțele ruse sunt blocate în Ucraina. De asemenea, el a mai spus că în continuare vin întăriri din Armenia, Georgia, Siberia, dar și din alte zone. Geoană a mai declarat că în cursul acestei săptămâni va avea loc un summit unde liderii NATO vor discuta despre modurile în care pot sprijini Ucraina.

„La summit, liderii vor discuta cum vom putea să sprijinim Ucraina – şi o vom sprijini având grijă să nu transformăm un conflict deja foarte-foarte brutal şi sângeros, într-un conflict şi mai mare între NATO şi Federaţia Rusă. Vreau să aibă încredere românii că ştim să păstrăm această linie de echilibru, între sprijin continuu şi real pentru Ucraina să se poată apăra”, a declarat reprezentantul NATO.

Nu în ultimul rând, Mircea Geoană a precizat că liderii statelor membre NATO vor discuta, la summit, despre întărirea flancului estic pe termen mediu și lung, ceea ce înseamnă aducerea de noi trupe și în România.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *