Anunț de ULTIMA ORĂ de la Guvern –>

Vești de ultimă oră de la Guvern. În contextul crizei declanșate ieri la aproape toate benzinăriile din țară,

Executivul trage un semnal de alarmă și amintește de un lucru care este complet interzis pe teritoriul țării. Cei care încalcă legea sunt aspru sancționați.

La finalul ședinței de Guvern de joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru le-a reamintit cetățenilor că în

România este complet interzisă distribuirea carburanţilor în recipiente neconforme din mase plastice, sticlă, canistre, bidoane, tomberoane.

Totodată, el a mai adăugat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a demarat verificări şi va lua măsuri în acest sens, astfel încât toți cei care încalcă legea să fie sancționați.

„Semnalez verificările începute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul structurilor teritoriale.

Am văzut foarte multe imagini cu recipiente improvizate care au pus în pericol şi participanţii la trafic, uneori poate şi staţiile de benzină unde erau încărcate.

În cursul zilei de mâine o să revină colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu o primă analiză şi cu primele măsuri pe care le-au dispus în astfel de situaţii, pentru că au existat deja foarte multe imagini care au circulat în spaţiul public cu astfel de forme total de nepotrivite şi periculoase de transport a unor materiale inflamabile”, a spus Cărbunaru după şedinţa Executivului.

La ce pericol se expun românii

În același timp, purtătorul de cuvânt a vorbit și despre pericolul la care se expun cei care fac astfel de greșeli. Potrivit acestuia, alimentarea cu carburanţi în recipiente neconforme creează o stare de pericol, atât la nivelul staţiei de distribuţie de carburanţi, pe durata deplasării autoturismelor în trafic, dar şi ulterior, pe timpul depozitării.

Dan Cărbunaru susține că cei răspunzători sunt angajații stațiilor de distribuție.

„Deja Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a notificat operatorii economici care au lanţuri de distribuţie de carburanţi privind pericolul generat de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Personalul staţiilor de distribuţie are această obligaţie de a executa, exploata, dezafecta şi utiliza staţiile de distribuţie a carburanţilor la autovehicule în condiţii de siguranţă. Ca atare, distribuirea carburanţilor în recipiente transportabile din mase plastice, canistre, bidoane – am văzut inclusiv tomberoane – sau din sticlă este interzisă„, a adăugat Cărbunaru.

O benzinărie a fost deja sancționată
De menționat este faptul că, precizările oficialului de la Guvern vin după ce joi, o benzinărie din Tecuci a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că angajații au permis alimentarea cu motorină într-un rezervor de plastic.

Verificarea benzinăriei respective a început după ce o mașină care transporta un rezervor cu 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat chiar la ieșirea din stația de carburant. Potrivit Mediafax, combustibilul fusese cumpărat de un tecucean speriat de zvonurile privind dublarea prețurilor și raționalizarea motorinei și benzinei.

După răsturnarea autovehiculului, tot combustibilul s-a vărsat pe șosea și la fața locului au fost chemați pompierii, care s-au asigurat că în zonă nu izbucnește un incendiu și au curățat șoseaua.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *