Anunțul făcut de președintele Ucrainei în urmă cu scurt timp

Război în Ucraina. Este a opta zi de război, iar Rusia domină spațiul aerian al țării vecine, spune ministrul ucrainean de Externe.

După fiecare bombardament, victimele din rândul civililor și militarilor se numără cu zecile.

Rusia și-a intensificat atacurile asupra marilor orașe ucrainene în țara vecină, Iar bombele și rachetele, căzute și peste blocuri și case, ucid oameni.

Peste 2.000 de civili și-au pierdut viața într-o săptămână de lupte sângeroase, potrivit autorităților din Ucraina.

Sunt temeri că după bombardamente ar fi sute de morți, doar la Mariupol, portul din sud. Raidurile aeriene şi cu rachete au continuat şi la Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării.

Se așteaptă o nouă rundă de negocieri între delegațiile rusă și ucraineană, dar circulă informații contradictorii despre momentul și locul tratativelor.

Război în Ucraina, ziua 8. Cele mai importante evenimente:

UPDATE 10:57 – Invazia rusă în Ucraina, un dezastru militar, potrivit unor experţi americani

Invazia declanşată de armata rusă în Ucraina s-a dovedit o eroare tactică şi strategică surprinzătoare, marcată de penurii de hrană şi carburant, de abandonarea de vehicule armate, de pierderi de avioane şi de morţi în rândul soldaţilor, potrivit unor experţi americani, informează AFP, citată de Agerpres.

UPDATE 10:46 – Apărarea aeriană a Ucrainei anunță că a doborât un avion de luptă rusesc Sukhoi Su-30 în apropiere de Kiev

Avionul de vânătoare a fost doborât în Irpin, un oraș satelit al Kievului, potrivit lui Valerii Zaluzhnyi, comandantul-șef al forțelor armate ale Ucrainei.

UPDATE 10:30 – Un depozit de petrol a fost lovit de un atac aerian într-un oraș din nordul Ucrainei

Un depozit de petrol din orașul Cernigău (Cernihiv), în nordul Ucrainei, a fost lovit de un bombardament în timpul unui raid aerian joi dimineață, potrivit Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență.
Fotografii din Cernigău arată nori de fum negru și gros din ceea ce par a fi rezervoare de petrol, cu pompieri și lucrători de urgență la fața locului, potrivit CNN.

UPDATE 9:35 – Germania va furniza Ucrainei 2.700 de rachete antiaeriene

Ministerul Economiei german a aprobat livrarea a 2.700 de rachete sol-aer pentru Ucraina, ţară invadată de forţele militare ruse.

Surse din ministerul citat au declarat că armele respective sunt rachete uşoare Strela, de concepţie sovietică, aflate în stocurile forţelor armate ale fostei Germanii de Est, transmite DPA, citată de Agerpres.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *