Armata ucraineană câștigă teren în fața rușilor, potrivit anunțului făcut de Pentagon

Vești bune de la Pentagon, conform cărora armata ucraineană câștigă teren în fața rușilor și recuceresc anumite poziții după mai multe contraatacuri. Toate aceste lucruri se petrec după aproape patru săptămâni de la debutul invaziei forțelor ruse în Ucraina. Respectivele informații sunt îmbucurătoare mai ales pe fondul veștilor că militarii ruși sunt pe cale să rămână fără provizii, muniție și combustibil.

Evenimente dătătoare de speranțe pentru poporul ucrainean după 27 de zile de război, care a curmat foarte multe vieți dar și pagube enorme. Până acum, forțele armate ruse au fost într-o continuă ofensivă, atacând pe mai multe fronturi și încercând să înconjoare marile orașe din Ucraina, în special capitala, pentru a le cuceri. Cu toate acestea rezistența eroică a armatei ucrainene a fost necunoscuta din planul inițial de atac al lui Vladimir Putin, astfel că ofensiva rușilor s-a împotmolit. Drept urmare, rușii au trecut la bombardarea infrastructurii civile, foarte multe clădiri rezidențiale fiind puse la pământ. Iar unul dintre cele mai afectate orașe este Mariupol, portul la Marea Azov care este sub asediu de două săptămâni. Și totuși, pentru armata ucraineană pare să se întrevadă o rază de lumină

Armata ucraineană câștigă teren în fața rușilor

Iată că după 27 de zile de război, avem parte și de unele vești pozitive referitoare la rezistența ucraineană. Pentagonul a anunțat că forțele armate ucrainene recâștigă teren în fața rușilor, după mai multe contraatacuri. Această veste bucură pe toată lumea, după patru săptămâni în care bombardamentele nu au contenit.

Așadar, armata ucraineană a reușit să câștiArmata ucraineană câștigă teren în fața rușilor, potrivit anunțului făcut de Pentagonge teren în fața invadatorilor ruși, mai ales în sudul țării, după mai multe contraofensive. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, care a spus că în unele situații, militarii ucrainieni sunt deja în ofensivă. Aceștia îi urmăresc pe ruși și îi resping în afara zonelor unde invadatorii se aflau înainte.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *