AVERTISMENT privind un posibil atac nuclear. Cum trebuie să ne pregătim, de fapt

Teama românilor privind un posbil atac nuclear a fost adresată de curând de Alexandru Rafila. Mai exact, ministrul Sănătății a emis un avertisment cu privire la riscurile pe care le are consumul iodurii de potasiu, după ce românii au început să golească farmaciile.

Ministrul Sănătății a emis un avertisment cu privire la un posibil atac nuclear și la alegerea românilor de a face provizii de iodură de potasiu, pentru a se proteja de efectele radiațiilor. Alexandru Rafila vorbește despre pericolul la care se expun oamenii în cazul consumului neprescris al acestor comprimate. Oficialul precizează că riscurile asupra sănătății sunt foarte mari, posibil la fel de mari ca daunele provocate asupra oraganismului de o explozie nucleară.

Avertisment emis de Alexandru Rafila privind un posibil atac nuclear

Luni, Rafila a tras un semnal de alarmă referitor la tratarea preventivă cu o substanță chimică nepermisă, de frica unui posibil incident nuclear. Ministrul Sănătății a subliniat că aceaste comprimate pot fi folosite exclusiv la scurt după

un incident nuclear. De asemenea, el precizează că cei care pot consuma în caz de urgență aceste pastile sunt persoanele cu vârsta până în 40 de ani, copii, femei gravide.

Ministru la mai insistat asupra unui alt aspect important, respectiv momentul în care comprimatele sunt administrate. Ele pot provoca afecțiuni grave la nivelul glandei tiroide, motiv pentru care nu trebuie să fie luate preventiv, ci

imediat după explozia nucleară. Pentru că momentul dintre un producerea unui incident nuclear și creșterea radiațiilor este scurt, pastilele trebuie să fie consumate imediat, pentru a-și face efectul.

„Timpul este limitat de administrare şi în niciun caz nu trebuie luat preventiv, cum foarte multă lume crede. Unii cred că au şi început să ia. Nu are niciun fel de rost. Este foarte periculoasă utilizarea acestei substanţe fără recomandare medicală şi la

persoane care chiar nu au nevoie, pentru că ea determină dezechilibre serioase la nivelul glandei tiroide şi lucrul ăsta este mult mai periculos decât orice altă expunere la un nivel de radiaţie rezultată în urma unui incident nuclear”, a transmis ministrul Alexandru Rafila.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *