Bombe langa cea mai mare Centrala Nucleara din Europa

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova că recurge la „teroarea nucleară”

și că doreşte să repete dezastrul de la Cernobîl, după bombardarea centralei nucleare

de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, potrivit AFP, citează Agerpres.

Bombardament la centrala nucleară de la Zaporojie. Zelenski: „Dacă este o explozie, se termină tot. Sfârşitul Europei”
„Avertizăm pe toată lumea că nicio altă ţară, cu excepţia Rusiei, nu a tras vreodată asupra centralelor nucleare. Este prima dată în istoria noastră, prima dată în istoria omenirii. Acest stat terorist recurge acum la teroarea nucleară”, a susţinut Volodimir Zelenski, într-o înregistrare video difuzată de preşedinţia ucraineană.

„Numai o acţiune europeană imediată poate opri trupele ruse. Trebuie să împiedicăm Europa să moară în urma unui dezastru nuclear”, a adăugat preşedintele ucrainean. „Sute de mii de oameni au suferit consecinţe (după Cernobîl), zeci de mii au fost evacuaţi. Rusia vrea să repete asta şi deja repetă asta”, a mai spus Zelenski.

Bombardament la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa
Președintele Zelenski a postat pe rețelele de socializare chiar și imaginile care surprind bombardamentul care a lovit centrala nucleara de la Zaporojie.

Potrivit oficialilor de la Kiev, un bombardament al armatei ruse a lovit la primele ore ale zilei de vineri centrala nucleară de la Zaporijie. Aceasta are şase reactoare şi este cea mai mare din Europa.

Atacul a provocat un incendiu care a afectat o clădire pentru cursuri de formare şi un laborator, dar siguranţa nucleară este deocamdată asigurată, au spus autorităţile ucrainene. Nivelurile de radioactivitate rămân nemodificate, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), citând autoritatea de reglementare nucleară

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *