Casa Albă o trimite pe Kamala Harris în România. Ce va face vicepreședintele SUA în țara noastră

Casa Albă intenționează să o trimită pe Kamala Harris, vicepreședintele SUA în țara noastră, asta după ce zilele trecute, aceasta a avut mai multe convorbiri

telefonice cu lideri europeni, printre care și premierul Nicolae Ciucă. Potrivit presei internațională, o vizită prezidențială este mai greu de organizat din punct de vedere logistic.

Un diplomat al SUA vine în România

Vicepreședintele Satelor Unite ale Americii va efectua o vizită fulger în Europa, în contextul războiului din Ucraina, și va ajunge și în țara noastră. Kamala Harris va merge la Varșovia, dar va veni și în București, pentru a-și arăta solidaritatea cu Ucraina.

Oficialul ar urma să viziteze trupele staționate în România, și nu este exclus să meargă până în nordul țării, la graniță, unde se află refugiații ucrainieni.

O vizită prezidențială este mai greu de organizat din punct de vedere logistic (…) Vicepreședintele are o amprentă mai mică și este mai agil din punct de vedere istoric, are o libertate mai mare de mişcare, potrivit sursei The Hill.

Kamala Harris a discutat zilele trecute, telefonic, cu mai mulți lideri europeni, printre care și premierul Nicolae Ciucă pentru a sublinia puterea și unitatea

Alianței Nord-Atlantice. De când a început războiul Rusia-Ucraina, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a mai discutat și cu premierii Estoniei, Kaja Kallas, Letoniei, Krisjanis Karins, Lituaniei, Ingrida Simonyte, Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Klaus Iohannis: amenințarea nu este doar la adresa securității Ucrainei

Șeful statului a declarat că atacul Rusiei este fără precedent, nejustificat, neprovocat și ilegal, iar amenințarea nu este doar la adresa securității Ucrainei, ci și cea transatlantică este amenințată.

În acest context, Iohannis spune că a decis în CSAT intensificarea la nivel bilateral și aliat a demersurilor pentru consolidarea posturii defensive pe flancul estic NATO prin forțe aliate.

Tot în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, s-a decis înființarea unei facilități logistice, un hub care să permită colectarea donațiilor internaționale către Ucraina.

Șeful statului român este de părere că dependența Uniunii Europene față de gazul rusesc trebuie să înceteze și a spus ce trebuie să facă țara noastră pentru asta: investiții în regenerabile și sectorul nuclear civil.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *