Convoiul lung de 60 km care amenința să pună Kievul la pământ a fost oprit de armata ucraineană. „Am incendiat coloanele inamicului” –»

Convoiul militar rus a fost oprit pe moment de armata ucraineană,

care a lansat o contraofensivă de amploare asupra coloanei de peste 60 de kilometri.

Scopul principal al Rusiei este de a cuceri Kievul și să instaureze un guvern obedient Kremlinului.

Totodată, și Pentagonul a confirmat impasul în care se află convoiul militar rusesc, a cărui înaintare stagnează de câteva zile.

Suntem deja în cea de-a noua zi de război iar Ucraina se apără cu îndârjire în fața atacurilor invadatorilor ruși. Mai mult chiar, ei au trecut la contraofensivă și au provocat daune majore tehnicii militare ruse care se deplasează pe direcția capitalei ucrainene.

Ultimele informații venite atât din partea oficialilor ucraineni, cât și de la Pentagon anunță că acel lung convoi care se deplasează spre Kiev a fost lovit în plin. Coloana a fost bombardată atât de aviația ucraineană, cât și de artilerie. Din primele informații, se pare că atacul a fost unul extrem de complex.

„Lovim coloanele inamicului! Incendiem multe coloane ale inamicului. Loviturile sunt conduse de avioane de luptă Su-24 și Su-25 ucrainene, artilerie și rachete. Ofițerii și agenții mei de informații conduc și declanșează atacurile”, a declarat generalul Kyrylo Budanov pentru Military Times.

Totodată, adresându-se reporterilor, sub condiția anonimatului, un înalt oficial american al Apărării a spus că Pentagonul are indicii că forțele ucrainene țintesc convoiul în încercarea de a împiedica ceea ce se crede că este scopul final al Rusiei: să ocupe Kievul și să instaleze un guvern acolo.

Convoiul rușilor, care amenință Kievul, este în acest moment în impas, susțin cei de la Pentagon. Nu există date clare despre ce s-a întâmplat cu el și de ce nu se mișcă. Locuitorii din capitala Ucrainei se așteptau la un atac din partea acestor trupe, dar nimic nu s-a întâmplat în ultimele zile. În acest moment, convoiul se află în aproape aceeași poziție ca în urmă cu câteva zile.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *