Decizia luata de Auchan, Kaufland, Profi, Lidl si Penny. Ce trebuie sa stie toti clientii

Imaginile cu oamenii cărând baxuri întregi de ulei în supermarketuri i-a făcut pe reprezentanții acestora să pună rație de achiziție.

Sunt magazine care permit cumpărarea de maximum 6 litri de ulei, iar altele până la 36 de litri, de persoană.

Directorul general în ANPC, Paul Anghel, le-a cerut cumpărătorilor să limiteze achiziţiile la strictul necesar şi să nu golească rafturile magazinelor, dacă produsul nu le e absolut necesar.

„Asistăm în aceste zile la acţiuni sau atitudini menite să iasă din sfera umanului şi aici mă refer la umplerea cărucioarelor cu ulei sau alt produs, făcând astfel imposibilă achiziţionarea unei unități de către omul de lângă noi. Limitaţi achiziţia doar la strictul necesar şi nu goliţi rafturile magazinelor, dacă produsul nu vă este absolut necesar”, a scris Angel pe Facebook.

Magazinele impun limite de achiziție Iar românii nu au dat buzna doar în baxurile cu ulei din magazine

Anuntul Profi

„Din dorinta de a asigura produse de baza tuturor clientilor nostri, limitam achizitia acestor produse pe fiecare bon fiscal”. 6 kilograme de orez, zahar, malai sau faina se pot cumpara pe un bon. Si doar un bax de ulei”, anunta magazinele Profi.

Anuntul Kaufland

„Alimentele de baza sunt disponibile in limita a doua baxuri pe client. Aprovizionarea rafturilor este zilnica”, anunta Kaufland.

Lidl si Penny

Cele doua lanturi de hipermarketuri Lidl si Penny, anunta ca oamenii pot cumpara pana la cinci baxuri de ulei pe un bon fiscal. Auchan permite 36 de sticle de ulei pe un bon

Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, a transmis ca Romania nu se afla sub riscul unei crize alimentare.

Iar cei mai generoși sunt cei de la Auchan, 36 de sticle de ulei pe un bon, așadar 6 baxuri. În comparație cu martie 2020, atunci când a început pandemia de coronavirus și se puteau cumpăra doar 3 baxuri de persoană.

Reprezentanții magazinelor spun că au luat această decizie pentru a se asigura că au acces la produse cât mai mulți clienți, în condițiile în care în ultimele zile oamenii au fost tentați să își umple coșurile. Mai toți au căutat mărcile ceva mai ieftine.

Asrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii: ”A fost speculată emoția oamenilor. Orice magazin își face analiză pe baza istoricului de vânzare. Evident că dacă apare consum mai mare, orice comerciant ia măsuri să limiteze pe perioadă scurtă cantitatea până își reface stocurile.”

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *