DECIZIE ISTORICĂ! Acord între SUA și UE pentru livrarea de gaze naturale în Europa

Războiul din Ucraina a dat totul peste cap în toată lumea și lucrurile au scăpat de sub control din cauza acestei invazii. Europa avea relații strânse cu Rusia și multe parteneriate, dar se pare că unul dintre ele este pe sfârșit, după ce SUA și UE au semnat un acord istoric, care va aduce o mulțime de avantaje.

Acord istoric între SUA și UE

SUA și UE au anunțat vineri un acord major privind livrarea de gaze naturale lichefiate. Având în vedere că Rusia era principala țară în ceea ce privește achiziționarea de gaze naturale și petrol, a fost făcută această înțelegere. Astfel, are scopul de a reduce dependența Europei de energia rusă.

Acordul ar prevede ca SUA să furnizeze UE cel puțin 15 miliarde de metri cubi suplimentari de GNL  până la sfârșitul anului, în parteneriat cu alte națiuni. Uniunea Europeană susține că are în plan să reducă utilizarea gazului rusesc, drept pedeapsă pentru invazia din Ucraina.

Joe Biden și Ursula von der Leyen au explicat că Alegerea de a renunța la gazul rusesc va costa dur Europa din punct de vedere financiar, dar acest gest merită din punct de vedere moral.

„SUA sunt un exportator net de energie, cu industrie locală puternică. Astăzi, am fost de acord asupra unui plan comun – să accelerăm progresul către energiile curate. Trebuie să reducem cererea globală a Europei pentru gaz. SUA vor oferi 15 miliarde de metri cubi de gaz lichefiat. Comisia va lucra să depoziteze gazul pe tot continentul. Vom promova folosirea de hidrogen ecologic pentru a reduce emisiile de carbon. Vom crea o echipă comună pentru a implementa aceste schimbări, care va fi condusă de oameni din echipa Casei Albe și a Comisiei Europene. Știu că eliminarea gazului rusesc va costa Europa, dar este lucrul corect de făcut din punct de vedere moral”, a transmis președintele SUA.

Joe Biden, o nouă lovitură pentru Rusia

Joe Biden a anunțat azi interzicerea importurilor rusești de petrol, gaze naturale și cărbune în SUA. Pentru State nu va fi o problemă mare, pentru că nu importă gaze naturale din Rusia, ci doar petrol.

Acest anunț a avut urmări imediate. Astfel, după anunțul președintelui american, cotaţia barilului de ţiţei Brent din Marea Nordului cu livrare în luna mai a urcat cu 5,4%, până la 129,91 de dolari.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *