Delegațiile Rusiei și Ucrainei discută în această dimineață la Minsk. Delegația ucraineană a ajuns la negocieri

Agenția de presă TASS a transmis că discuțiile dintre delagațiile desemnate de Rusia și Ucraina au loc astăzi.

Cu toate acestea, sursele agenției ruse nu au dezvăluit locația, notează News.ro. Delegația din Ucraina a ajuns, potrivit presei, la negocierile din Belarus.

UPDATE: Delegația ucraineană a ajuns la negocieri

Delegația ucraineană a ajuns în zona de negocieri de la granița Ucrainei cu Belarus pentru a discuta cu delegația din

partea Rusiei, a anunțat în această dimineață președinția ucraineană.

Din delegația Ucrainei fac parte: ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, consilierul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei, Mykhailo Podoliak, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe ale Ucrainei, Mykola Tochytskyi.

UPDATE: Delegația Rusiei este pregătită de negocieri

Consilierul prezidenţial rus, Vladimir Medinsky, conducător al delegației de la Kremlin, a anunţat că echipa sa este „pregătită pentru negocieri imediat după sosirea părţii ucrainene.

Agenţia de ştiri de stat rusă RIA-Novosti l-a citat pe Medinsky spunând că logistica din partea delegaţiei ucrainene a fost „foarte dificilă”, iar ora de sosire a fost amânată de mai multe ori.

Delegațiile celor două țări se vor întâlni lângă râul Pripyat, la graniţa dintre Belarus şi Ucraina. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, i-a transmis liderului ucrainean Zelenski că totul se va desfășura în condiții de siguranță.

UPDATE: Ce a spus ministrul de Externe de la Minsk?
„În Belarus, totul este pregătit pentru a găzdui negocierile Rusia-Ucraina. Aşteptăm sosirea delegaţiilor”, este postarea de pe contul de Twitter al Ministerului de Externe de la Minsk.

UPDATE: Delegația din partea Ucrainei este în Belarus
„Delegaţia ucraineană este pe teritoriul Belarusului, în drum către negocieri”, transmite Nexta pe Twitter, citează News.ro .

„Nu este o amânare. Întâlnirea va începe dimineaţa. Motivul este logistica delegaţiei ucrainene”, a afirmat sursa citată de agenția TASS.

Delegația rusă, în drum spre locul discuțiilor
Consilierul prezidențial rus, Vladimir Medinski, a anunțat că delegația Rusiei a părăsit deja Minsk și se îndreaptă spre locul unde urmează să aibă loc discuțiile cu delegația Ucrainei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat recent pe Telegram că a acceptat să discute cu Rusia și că urmează ca în aceste zile negocierile să aibă loc la frontiera Ucrainei cu Belarus, aproape de zona de excludere de la Cernobîl, după o mediere a președintelui belarus, Aleksandr Lukaşenko, cu care a avut o discuție telefonică.

Volodimir Zelenski este gata să negocieze
Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a acceptat propunerea președintelui rus Vladimir Putin și este gata să negocieze pacea și încetarea focului, a declarat sâmbătă secretarul de presă al lui Zelensky, Serghei Nikiforov.

„Trebuie să resping acuzațiile că am refuzat să avem discuții.

Ucraina a fost și este întotdeauna gata să negocieze pacea și încetarea focului. Este poziția noastră permanentă. Am acceptat propunerea președintelui rus”, a scris el pe contul său de Facebook.

Volodimir Zelenski a acceptat propunerea lui Vladimir Putin
Potrivit lui Nikoforov, sunt în desfășurare consultări cu privire la locul și timpul negocierilor.

Cu cât discuțiile încep mai devreme, cu atât vor fi mai multe șanse de a restabili viața normală, a menționat el.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *