Doi bărbați din Ucraina au intrat în Ungaria cu peste 17 milioane de dolari cash. Ce s-a întâmplat la vamă. Detalii uluitoare

Presa din Ucraina a aflat că Igor Surkis (63 de ani), patronul lui Dinamo Kiev, a părăsit țara în cea de-a treia zi a războiului declanșat de Rusia, la ordinul lui Vladimir Putin.

Igor Surkis a rupt tăcerea în urmă cu câteva zile și a declarat că a sărit în ajutorul cetățenilor ucraineni, ale căror vieți au fost afectate grav de războiul declanșat de Rusia.

Igor Surkis a părăsit Ucraina în a treia zi de război! Patronul lui Dinamo Kiev a trecut graniția cu peste 17 milioane de dolari

Astăzi, presa din Ucraina a dezvăluit că milionarul ucrainean a părăsit țara pe 26 februarie, în a 3-a zi a atacurilor militare începute de Vladimir Putin.

Potrivit sport.ua, patronul echipei unde antrenează Mircea Lucescu a trecut granița în Ungaria, alături de familia sa, într-un Maybach S650 blindat, a cărei valoare este estimată la 700.000 de dolari.

În plus, Igor și fratele său, Grigory, aveau asupra lor o sumă uriașă în numerar, de 17,6 milioane de dolari (n.r. 16 milioane de euro). La ieșirea din Ucraina, cei doi au declarat că nu dețin deloc cash. Apoi, la punctul de intrare în Ungaria, frații Surkis au recunoscut câți bani au la ei.

Soția unui alt afacerist avea o avere în valize

Cazul a amintit de cel al femeii din Ucraina care a încercat să intre în Ungaria cu valize întregi de bani, prezentat pe larg de observatornews.ro. Anastasia Kotvițkaia, soţia omului de afaceri Igor Kotvițki, avea în bagaje 29 de milioane de dolari şi jumătate de milion de euro.

Aceasta era într-o maşină cu numere de Ungaria, iar la volan se afla un cetăţean maghiar. Vameşii din Ucraina au lăsat maşina să treacă fără niciun control, dar grănicerii din Ungaria au decis să controleze autovehiculul ca la carte chiar dacă era înmatriculat în Ungaria. Când au găsit banii, vameşii din Ungaria au pus-o pe femeie să declare suma şi au alertat autorităţile ucrainene. Procurorii din Kiev au preluat cazul şi au deschis o anchetă.

Igor Surkis promitea că nu va părăsi Ucraina, cu câteva zile înainte de începerea războiului
Decizia lui Igor Surkis i-a uimit pe ucraineni, ținând cont că patronul lui Dinamo Kiev promitea că nu va părăsi țara, “indiferent de scenarii”.

”Stau în biroul meu și asta se întâmplă în fiecare zi. Nu am de gând să plec nicăieri, cred că este important să ne păstrăm calmul. Dacă intri în panică, ai pierdut deja.

Nu este panică, suntem calmi și pregătiți pentru diverse scenarii. Cred că va fi totul bine la noi în țară. Invit fanii în tribune, echipele noastre au nevoie de sprijinul și energia lor.”, spunea Igor Surkis, cu câteva zile înainte de izbucnirea războiului din Ucraina.

Vitali Klitschko, avertisment cu privire la intențiile lui Vladimir Putin

Vitali Klitschko a transmis un avertisment cu privire la intențiile lui Vladimir Putin. Primarul din Kiev a pus în alertă țările din estul Europei, inclusiv România, după ce Rusia a început războiul în Ucraina.

Vitali Klitschko a avertizat că Vladimir Putin vrea să reconstruiască Imperiul Rus și că, după Ucraina, ar putea să atace orice țară care a fost în subordinea Rusiei de-a lungul istoriei. În această categorie se încadrează și România.

„Planurile lui Putin sunt să reconstruiască un imperiu, Imperiul Rus, iar românii să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus cu ani în urmă. Unde se vor opri ambițiile rușilor? La Ucraina? Nu! Ruși au invadat țările baltice? Da! Polonia? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile rușilor.

Jumătate din corpul meu are sânge rusesc pentru că mama mea este rusoaică. Nu am avut niciodată ceva împotriva rușilor, suntem o nație pacifistă. Rușii văd întreaga lume împotriva Rusiei. Nu e adevărat! Întreaga lume e împotriva războiului”, a spus Vitali Klitschko, potrivit Antena 3.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *