Doliu in lumea muzicii românești. Artiștii sunt îndurerațiVestea mortii sale a picat ca un trăsnet.

Doliu în lumea muzicii românești. Criticul de muzică Luminița Vartolomei a murit la vârsta de 76 de ani.

Vestea tristă a fost dată de muzicologul Mihai Cosma, care a postat un

mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

Doliu în lumea muzicii românești. S-a stins din viață Luminița Vartolomei

Lumea muzicii românești e din ce în ce mai tristă. Criticul de muzică cunoscut pentru cariera sa în jurnalismul cultural și în domeniul muzicii, Luminița Vartolomei, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani.

Mihai Cosma a fost cel care a anunțat vestea tristă. Muzicologul a postat pe rețelele de socializare un mesaj emoționant. Celebra artistă, care a marcat multe generații, a murit după o lungă suferință.

„A plecat dintre noi, după o lungă suferinţă, criticul muzical Luminiţa Vartolomei, personalitate importantă a muzicologiei şi jurnalismului cultural din ţara noastră. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Mihai Cosma într-o postare de pe Facebook.

De asemenea, Simpozionul Internațional „George Enescu” a postat pe Facebook un mesaj în memoria Luminiței Vartolomei. „A făcut parte dintr-o generație de analiști ai muzicii deosebit de activi, lideri de opinie, care se exprimau public în ziare, reviste, la radio și la televiziune, contribuind esențial la valorizarea și buna înțelegere a faptelor muzicale de pe scenele noastre, precum și la lansarea ori dezvoltarea carierelor multor interpreți români”.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *