E anunțul momentului care face înconjurul lumii! Zelenski a transmis în premieră un mesaj pentru România în cadrul unui summit important.

Volodimir Zelenski s-a alăturat summit-ului de la Bruxelles printr-un videocall și a ținut să le mulțumească celor care face parte din Consiliul European pentru sancțiunile impuse împotriva țării cu care se află în război. Iată ce a spus, la un moment dat, președintele Ucrainei despre România.

De asemenea, tot în cadrul sumitt-ului de la Bruxelles, președintele Ucrainei le-a mai cerut liderilor europeni să grăbească procesul în legătura cu aderarea la Uniunea Europeană.

Ucraina ar trebui să fie în UE în viitorul apropiat. Cel puțin aveți totul pentru asta’, a menționat Volodimir Zelenski.

Ce a spus Volodimir Zelenski despre România, în cadrul summit-ului de la Bruxelles

Președintele Volodimir Zelenski a mai spus, în cadrul sumitt-ului, că Letonia, Lituania, Estonia, Slovenia, Polonia, Slovenia. Slovacia, Cehia, Bulgaria și Croația sunt de partea Ucrainei în discuțiile de aderare la UE. De asemenea, a mai adăugat faptul că și România știe ce însemnă demnitatea și că va fi alături de țara vecină în aceste momente.

„România știe ce înseamnă demnitatea, așa că va fi alături de noi în acest moment crucial’, a spus Volodimir Zelenski.

Totodată, conducătorul este de părere că și Germania este de partea lor în acest proces. „Credem în Uniunea Europeană. Și credem că Germania va fi alături de noi în acest moment crucial’a mai declarat Volodimir Zelenski.

Președintele României a declarat că la momentul actual nu există niciun indiciu concret că ar exista altă țină decât Ucraina. Totuși, este de ținut cont că Flancul estic trebuie întărit în această perioadă.

„Flancul estic trebuie consolidat fiindcă agresorul este Rusia și flancul estic trebuie să fie puternic. O apărare puternică pe flancul estic este singura garanție pentru noi, pentru întreaga Europă.

n momentul de faţă nu există niciun indiciu concret că ar exista altă ţintă decât Ucraina, asta trebuie să o spunem clar. Însă noi suntem convinşi că Flancul estic trebuie întărit. Flancul estic trebuie întărit şi de aceea suntem foarte mulţumiţi că la NATO s-a luat deja decizia de a aproba grupul de luptă care va staţiona în România, cum de altfel s-au aprobat şi alte grupuri de luptă, faţă de patru grupuri de luptă care sunt acum pe Flancul estic. Vor fi opt’a declarat președintele Klaus Iohannis.

Totodată, Klaus Iohannis a mai adăugat faptul că vom avea la dispoziție mai mulți bani pentru instalații defensive mai performante.

„Vom avea la dispoziție bani mai mulți pentru instalații defensive mai performante. Din ce în ce mai important devin armele moderne și foarte moderne, care au multă electronică, mult high-tech și care sunt mult mai scumpe, iar sistemele de apărare sunt la fel de complicate și la fel de scumpe’a declarat Klaus Iohannis.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *