Japonia, gest incredibil pentru Ucraina: „Inclusiv 50 de fosti membri ai Fortelor de Autoaparare ale Japoniei ” ->

Războiul continuă în Ucraina și forțele ruse nu dau impresia că se vor retrage prea curând.

Tot mai multe lupte grele au loc in fiecare zi și zone importante din România sunt cucerite de către ruși. Noaptea trecută a fost una extrem de grea, soldată cu multe pagube.

Trupele ruse preiau controlul

Războiul a ajuns deja la ziua a șaptea și lupta este din ce în ce mai sângeroasă și mai strânsă.

După mai multe zile de lupte intense, trupele ruse au preluat controlul orașului Herson, situat la Marea Neagră, în sudul Ucrainei.

Este unul dintre cele mai importante orașe ale țării, cu unul dintre principalele porturi. Pana în acest moment, Rusia ar fi capturat portul și spitalul, dar

Orașul din sudul Ucrainei, Herson, a fost vizat de atacuri încă de marți. Primarul a anunțat deja că au fost atacate clădiri rezidențiale importante, iar centrul Deja ar fi fost cucerit de rușii care dețin și în acest moment puterea acolo.

Situația este dificilă și în orașul Harkov, unde forțele ruse au capturat gara și portul orașului încă de marti seara.

Șeful poliției a anunțat, însă, ca situația este sub control și forțele de lupta sau intensificat mai ales în jurul spitalului.

„În prezent, situația din apropierea spitalului este sub control, securitatea a fost întărită”, a spus el.

Japonia sprijină Ucraina
Japonia intervine în luptă alături de Ucraina, după ce președintele țării vecine, Volodymyr Zelenskii, a cerut formarea unei ”legiuni internaționale” care să lupte pentru Ucraina în razboi. Pana acum, 70 de bărbați din Japonia au anunțat că vor să intre în luptă.

Din aceștia, 50 sunt foști membri ai Forțelor de Autoapărare ale Japoniei și doi veterani ai Legiunii Străine Franceze. Se pare că toți cei care vor să se alăture militarilor trebuie să aibă o anumită pregătire în acest sens.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *