Klaus Iohannis a facut anuntul in urma cu putin timp: „Ne aflam intr-o situatie fara precedent”

Președintele țării noastre a făcut noi declarații despre războiul de lângă granițele noastre. Klaus Iohannis spune că ne aflăm într-o situație fără precedent și este de părere că situația în Ucraina se va degrada tot mai mult. Cum se va implica țara noastră de acum înainte.

Klaus Iohannis: amenințarea nu este doar la securitatea Ucrainei

Într-o declarație susținută alături de președintele Comisiei Europene, Klaus Iohannis a spus că atacul Rusiei împotriva Ucrainei amenință și țările NATO. Acesta a declarat că agresiunea armată a Rusiei este nejustificată, neprovocată și ilegală, și a precizat că amenințarea nu este doar la adresa securităţii Ucrainei.

Ne aflăm într-o situație fără precedent, generată de agresiune armată, nejustificată, ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei. Amenințarea nu este doar la adresa securităţii Ucrainei, dar și cea transatlantică este puternic amenințată, a declarat Klaus Iohannis.

România va deveni un hub regional de direcționare a resurselor umanitare către Ucraina

Șeful statului a anunțat că România va deveni un hub regional de direcționare a resurselor umanitare către Ucraina. Este vorba despre un centru care va permite centralizarea ajutoarelor și direcționarea lor către Ucraina și Republica Moldova.

Vom lucra în etape și împreună cu Comisia Europeană. Centrul este pentru ajutor umanitar, se va institui sub umbrela Resc EU, iar România va fi gazdă, a menționat Iohannis.

Președintele a precizat că va dura câteva săptămâni până când acest centru va fi pus în funcțiune. De asemenea, în cadrul aceleiași declarații de presă, Klaus Iohannis a abordat un subiect major, mai ales în condițiile actuale.

Acesta a declarat că dependența Uniunii Europene față de gazul rusesc trebuie să înceteze. El s-a referit concret la România despre care a spus că trebuie să treacă pe independență energetică, prin investiții în regenerabile și sectorul nuclear civil.

Este nevoie de o abordare pe termen mediu pentru a avea energie suficientă astfel încât preţurile să nu explodeze, iar economia să nu fie sufocată. Trebuie să avem grijă, în cazul nostru, ca preţurile să nu sufoce economia românească, a mai declarat Iohannis.

Precizăm faptul că joi, 3 martie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a lăudat țara noastră pentru faptul că oferă ajutor umanitar.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *