Klaus Iohannis, în gardă după ipotezele legate de un posibil atac asupra României! Cere de urgență consolidarea Flancului Estic. „Trebuie să luăm măsuri imediate…”

În ultima perioadă speculațiile legate de faptul că Vladimir Putin ar intenționa să extindă atacurile și asupra altor țări, printre care și România, au fost tot mai dese. Așa că președintele Klaus Iohannis este în gardă și a cerut aliaților ajutor pentru consolidarea Flancului Estic. Chiar dacă exclude faptul că Rusia ar putea ataca, președintele vrea să fi pregătit.

Joi, Klaus Iohannis a avut o întâlnire oficială cu președintele Estoniei, Alar Karis. Cei doi au discutat despre situația actuală, iar în urma întrevederii, președintele României a făcut câteva declarații. Acesta a subliniat faptul că este nevoie urgentă de „consolidarea substanţială şi echilibrată a întregului flanc estic”. Mai mult, Klaus Iohannis a declarat că la summitul NATO, ce va avea loc săptămâna următoare, va ridica această problemă și se așteaptă la acțiuni imediate.

 „Am avut discuţii consistente, având în vedere că actuala situaţie de securitate este deosebit de preocupantă, în special pentru statele de pe flancul estic, atât la nordul acestui flanc, unde se află Estonia, dar mai ales la sud, la Marea Neagră, unde ne aflăm noi, în România”

Avem nevoie urgent de consolidarea substanţială şi echilibrată a întregului flanc estic, de o prezenţă înaintată unitară şi întărită. De aceea, România acţionează pentru creşterea în continuare a prezenţei militare aliate în ţara noastră.

 Agresiunea rusă din Ucraina şi prezenţa militară a Federaţiei Ruse în Belarus au implicaţii pe termen mediu şi lung asupra securităţii europene şi euroatlantice şi trebuie să luăm măsuri imediate, ferme şi eficiente. În acest context, am salutat faptul că România şi Estonia au o cooperare susţinută în domeniul securităţii şi apărării”, a declarat Klaus Iohannis.

Social media
Intenționează Rusia să atace România?
Zilele trecute, consilierul ministrului ucrainean al Apărării, Markiyan Lubkivskyi a tras un semnal de alarmă pentru a pune în gardă țările ce se învecinează cu Ucraina. Acesta a declarat că Vladimir Putin va încerca să atace agresiv și alte țări precum Estonia, Lituania, Letonia, Polinia, dar și România. Acesta le-a transmis autorităților din România că are trebui să conștientizeze pericolul și să se pregătească din timp de un eventual atac.

„Aşa cum am spus, nimeni nu poate fi în siguranţă. România trebuie să se pregătească pentru escaladare, ca toate ţările vecine cu Ucraina. Nu aşteptaţi până când Rusia ajunge în Chişinău, începeţi discuţiile cu aliaţii NATO acum!

Intenţiile lui Putin nu privesc doar Ucraina. După ce va acapara Ucraina, va încerca să atace agresiv şi alte ţări precum Letonia, Lituania, Estonia, Polonia şi România ar putea fi pe lista lui” a transmis Markiyan Lubkivskyi.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *