Lovitură neașteptată pentru Putin!

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, a devăluit joi seară, 24 martie, că soldații din Ucraina sunt o armată tip NATO, pentru că au fost antrenați ani de zile de Alianța Nord-Atlantică.

Mircea Geoană, despre armata din Ucraina

De asemenea, Mircea Geoană a menționat că „sancțiunile care deja produc efecte asupra economiei şi finanțelor Rusiei, pierderile masive de oameni şi de echipamente pe care le suferă în faţa unei armate ucrainene mai bine pregătite, mai motivate şi funcționând pe criterii occidentale, pe model NATO”.

„Armata ucraineană este astăzi o armată de tip NATO, pentru că i-am antrenat timp de ani de zile”, a mai explicat al doilea om în NATO.

Oficialulromân al NATO este convins că o continuare a războiului din Ucraina este echivalentă cu pierderi importante pentru Kremlin. Geoană speră că și Putin va observa această realitate.

„Sperăm ca președintele Putin să vadă că a persevera în greşeală este un lucru care îi va produce lui, regimului pe care îl reprezintă, dar şi naţiunii lui daune şi mai severe. Sperăm că, întărindu-i pe ucraineni, să scurtăm de fapt războiul şi să creştem costurile pentru Putin şi pentru cei care încă sunt alături de el într-un astfel de război criminal şi totalmente anacronic”, a mai spus Mircea Geoană.

S ecretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a adăugat că Alianţa îşi face datoria faţă de ucraineni în actualul război pe care îl duc împotriva Rusiei.

„Au dreptul consfinţit în Carta ONU la apărare şi la rezistenţa armată în faţa unei agresiuni armate şi vom continua să furnizăm Ucrainei sprijin militar, sprijin financiar şi sprijin umanitar pentru a-şi duce mai departe, cu bravură, războiul pentru independenţa lor şi pentru dreptul lor de a-şi alege viitorul. 

Nu avem indicii – şi sunt informaţii serioase, provenind de la liderii noştri militari – cu privire la vreo intenţie a Federaţiei Ruse să atace teritoriul aliat, iar în termeni militari sunt atât de slăbiţi de această campanie nereuşită în Ucraina, încât nu ar avea nici măcar resursele necesare să poată să aibă o ameninţare credibilă la adresa noastră”, a conchis Mircea Geoană.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *