MESAJE PLINE DE DURERE. Medicii din Rusia cer oprirea războiului printr-o scrisoare către Vladimir Putin..

Medicii din Rusia îi cer lui Vladimir Putin încetarea războiului în Ucraina, prin semnarea unei scrisori deschise.

Unul din medicii care au semnat scrisoarea este Anna Klimets, medic reumatolog în Moscova. Tânăra este din Ucraina și are vârsta de 28 de ani.

„Familia mea este în Ucraina, pentru mine este o mare durere ce se întâmplă acolo. Ca medic, știu cât de importantă este viața și cât de greu este să o salvezi, iar toate aceste acțiuni care au loc acum acolo contrazic toate legile logicii și ale naturii. Nu faci așa ceva. Irosești vieți fără ca înainte să te așezi

măcar la masa negocierilor și pur și simplu să începi imediat cu atacuri asupra populației, civile. Acest lucru este greșit, este imposibil. Cred că toate conflictele, toate disputele trebuie rezolvate pașnic, și nu cu rachete, împușcături și oameni uciși. Războiul nu privește doar oamenii din Ucraina, ci

toată Rusia. Această petiție este ceea ce trebuie. Cu cât suntem mai mulți, cu atât sunt mai multe șanse să fim auziți”, a declarat Anna Klimets în presa din Rusia.

Alt medic care a semnat scrisoarea este Karina Ibragimova, medic pediatru în Sankt Petersburg.

„Îmi amintesc din copilărie că războiul este cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unei persoane. Am fost învățat patriotism și am crezut în acest patriotism. Războiul este, în principiu, rău, care aduce moartea nu numai militarilor, ci și civililor, copiii suferă. Ca medic pediatru, nu mă pot uita la

lacrimile copiilor. Nu pot trăi normal cu gândul că civilii sunt împușcați undeva. Nu pot să rămân în tăcere. Această situație m-a făcut să caut orice canale pentru a reacționa cumva și nu mi-e frică să-mi exprim poziția. Nu am

fost niciodată la mitinguri, nu am crezut niciodată cu adevărat în asta. Recent, mi-am dat seama că nu este așa și că trebuie să ne spunem cuvântul ca medici.

Cred că guvernul rus este ilegitim. Eu nu pot fi făcută responsabilă pentru ce fac autoritățile. A fost important pentru mine să semnez scrisoarea în numele medicilor, pentru că fiecare doctor știe că războiul este înfricoșător și dureros.

Pentru un medic, sănătatea oamenilor este cel mai important lucru. Sunt gata să protestez. O voi face pe 6 martie. Sunt gata să ies în fiecare seară. Coronavirusul este un lucru groaznic care ni s-a întâmplat, dar războiul… Orice persoană, și mai ales un medic, înțelege că sănătatea oamenilor este cel mai important lucru”, a spus Karina Ibragimova.

David Oganyan este alt medic care protestează. Acesta este medic psihiatru în Sankt Petersburg și are 28 de ani.

„Am semnat scrisoarea deschisă pentru că aceasta este o modalitate de a opri nebunia. Acum are loc un război. Cum poți să sprijini războiul? Nu-mi place modul în care sunt stabilite prioritățile în țara mea. Nu-mi place că, de

exemplu, educația vine după ambițiile imperiale. Nu-mi place că în țara mea o idee devine mai importantă decât viața umană. Am speranța că oamenii care trimit alți oameni să omoare pot măcar să asculte medicii. Există șansa ca măcar cineva să ne audă.

Toată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă revine unei singure persoane. Practic, este vorba despre războiul pe care Rusia l-a început, o mișcare politică inumană”, a comunicat David Oganyan.

Daria, o tânără de doar 23 de ani, protestează și ea împreună cu ceilalți medici. Ea este medic pediatru în Sankt Petersburg.

„Nu cred că după toate aceste evenimente voi rămâne în Rusia. Ceea ce se întâmplă este complet contrar tuturor principiilor mele.

Moartea este întotdeauna rea, dar moartea violentă este și mai rea. Iar medicii sunt cei care înțeleg pe deplin acest lucru, pentru că au văzut moartea. Poziția mea față de guvernul rus este vagă. Am semnat scrisoarea pentru că în astfel

de momente știi că nu ești singur, pentru că vorbești în numele unui mare număr de oameni care au ceva în comun și care înțeleg cel mai bine toată groaza a ceea ce se întâmplă”, a declarat tânăra în presa din Rusia.

SCRIE SPYNEWS

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *