Președintele Ucrainei, mesaj pentru România! Impresionat de ajutorul dat ucrainenilor, Volodimir Zelensky a venit cu declarații publice, care s-au viralizat imediat– >>

Volodimir Zelensky este impresionat de ajutorul acordat de România cetățenilor ucraineni care au fugit din calea

războiului și au venit în țara noastră. Mai mult, președintele Ucrainei declarară că este recunoscător lui Klaus Iohannis.

Volodimir Zelensky cere ca Ucraina să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență.

„Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa

. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim

alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate.Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”, a declarat președintele Ucrainei.

În discursul său public, președintele ucrainean a avut un mesaj și pentru militarii ruși.

„Părăsiți tehnica militară și plecați, nu credeți în ce vă spun comandanții voștri, pur și simplu plecați. Întreb mamele, copiii, tații din Rusia: mii de soldați de ai voștri au picat deja, pentru ce ați venit, de ce ați veni?”, a declarat președintele Zelensky.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat duminică seara că Ucraina este dorită în Uniunea Europeană.

„Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică.

Avem și o strânsă cooperare pe rețeaua energetică, spre exemplu. Avem atât de multe domenii în care lucrăm foarte strâns

împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, sunt de-ai noștri. Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană.”, a spus ea.

Ce s-a întâmplat cu pandemia de coronavirus după ce a izbucnit războiul între Rusia și Ucraina? Raed Arafat: „Norocul nostru”

De asemenea, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că va avea loc o dezbatere privind o viitoare aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Volodimir Zelensky, mesaj de mulțumire pentru România
Președintele Ucrainei este recunoscător României pentru contribuția la apărarea tarii sale și pentru susținerea aderării la UE.
„Sunt recunoscător României pentru contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării noastre. Sunt recunoscător lui Klaus Iohannis pentru sprijinul aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri.”, a scris președintele Ucrainei pe Twitter.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *