Președintele Zelenski a făcut UN NOU ANUNȚ

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a tinut un nou discurs in care a vorbit despre rezistenta armatei ucrainene, despre curajul soldatilor, dar si despre pierderile inamicului.

Zelenski s-a adresat direct militarilor ruși

Liderul de la Kiev s-a adresat direct militarilor rusi carora le-a transmis ca se pot salva, daca predau armele si pleaca acasa. De asemenea, le-a transmis mamelor din Rusia sa nu-si trimita copiii la razboi intr-o tara straina.

”Evident, acesta este un semn de slabiciune din partea invadatorilor care nu au gasit niciun sprijin pe pamanturile noastre, desi au contat pe el (…) este clar pentru orice stat democratic din lume ca un primar ales legitim este cu adevarat reprezentantul oamenilor (…) Rusia probabil isi imagineaza ca un primar este un sef care poate fi usor inlaturat si nu inseamna nimic. Dar aici este Ucraina, aici este Europa, o lume democratica, prin urmare, capturarea primarului din Melitopol, este o crima nu dar fata de o persoana, nu doar fata de o comunitate anume sau fata de Ucraina, ci si fata de democratia insasi”, a mai spus presedintele ucrainean.

”Actiunile invadatorilor rusi vor echivala cu actiunile teroristilor ISIS. Toata tara a vazut ca Melitopol nu s-a predat invadatorilor. (…) Ucraina cere eliberarea imediata a primarului din Melitopol si garantarea securitatii tuturor conducatorilor comunitatilor din intreaga tara (…) Daca.

Vom face totul pentru a aduce ajutor umanitar in orasele din Ucraina”, a mai afirmat Zelenski, precizand ca Mariupol ramane sub control rusesc, fara posibilitate de ajutor umanitar deocamdata, dar incercarile vor continua sambata.

Liderul de la Kiev afirma ca peste 12.000 de militari rusi au murit de la debutul razboiului si mult mai multi au fost raniti.

”Nu i-am invitat pe niciunul dintre ei aici”, a transmis presedintele, afirmand ca militarii rusi se pot inca salva, daca predau armele si pleaca.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *