Războiul din Ucraina se apropie de România. Clădiri rezidențiale din Odesa, bombardate de Rusia

Război în Ucraina. Consiliul municipal Odesa a acuzat luni armata rusă că a bombardat clădiri rezidențiale care se află la periferia acestui oraș strategic de la Marea Neagră, potrivit BFM TV.

Nu există victime, potrivit sursei citate. Este pentru prima oară când Odesa este atacată, de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

„Sunt clădiri rezidențiale unde trăiesc oameni pașnici”, a acuzat primarul orașului, Ghenadi Truhanov.

Oraşul-port Odesa, din sudul Ucrainei, este următoarea „ţintă logică” a trupelor ruse, după Mariupol, consideră un fost înalt responsabil din cadrul Comandamentului forţelor comune din Regatul Unit, Richard Barrons.

Richard Barrons a declarat într-o intervenţie la BBC Radio 4 că, dacă armata rusă va prelua controlul oraşului Mariupol, din sud-estul ţării, ţinta unor bombardamente intense timp de mai multe săptămâni, aceasta va fi perceput ca un „mare succes strategic” pentru Rusia.

„Când ruşii vor simţi că au încheiat cu succes această bătălie, creând coridorul terestru dintre Rusia şi Crimeea (peninsulă ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014 – n.r.), vor vedea aceasta ca pe un mare succes strategic”, a afirmat fostul responsabil militar britanic, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Barrons consideră că după aceea trupele ruse „se vor îndrepta spre Odesa, pentru că, din punct de vedere logic, acesta ar fi următorul lor obiectiv în sudul (Ucrainei) şi se pare că sunt mai multe nave în Marea Neagră care se îndreaptă în acea direcţie”.

Fostul comandant militar britanic avertizează că dacă forţele ruse ar prelua sub control Odesa, acestea ar „izola economia ucraineană” de Marea Neagră.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *