Rusia, anunţ direct pentru România

Ambasata Rusiei din România a publicat un mesaj pe pagina oficială de Facebook, în care îi încurajează pe cetățenii ruși să sesizeze orice gest de discriminare sau amenințare la adresa lor.

În urma războiului din Ucraina, oamenii s-au împărțit în mai multe tabere. Unii din ei au devenit dușmanii lui Vladimir Putin, iar o parte au manifestat sentimente de ură față de întreg poporul rus. Astfel, nu este exclus ca majoritatea românilor să fi avut o atitudine nu tocmai prietenoasă față de cetățenii ruși aflați în România.

Rusia, anunț direct pentru România

Potrivit mesajului publicat de Amabasata Rusiei în România, cetățenii ruși sunt îndemnați să notifice orice gest de discriminare la adresa lor:

!! ️Rugăm cetățenii Rusiei și compatrioților ruși care au fost discriminați pe semne naționale, limbi, culturale, religioase și de altă natură, precum și pe cei care au fost victime ale unor acte violente sau au primit amenințări, să contacteze adresa de e-mail a ambasadei: sos-ambrus@yandex.ru

!! ️Când aplicați, vă rugăm să indicați numele de familie, numele și cum vă puteți contacta pentru asistență.

Toate aplicațiile vor fi luate în considerare în cel mai atent mod”,este mesajul postat vineri, 11 martie, de către Ambasada Rusiei în România, pe pagina oficială de Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat primirea unei notificări din partea Amabasadei Rusiei în România, în care se solicită explicații, dar și luarea de măsuri pentru încetara și prevenirea acestor acțiuni:

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă primirea unei Note verbale din partea Ambasadei Fedreației Ruse la București (înregistrată la MAE la data de 2 martie), prin care aceasta din urmă informează asupra unor „acțiuni nefondate” nespecificate prin care s-ar fi încălcat „drepturile sociale și de proprietate” ale unor cetățeni ai Federației Ruse rezidenți în România.

Ambasada solicita MAE luarea de măsuri pentru încetarea și prevenirea acestor acțiuni. Nota în cauză nu prezintă caracteristicile unei note de protest”,este confirmarea venită din partea MAE.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *