Rusia plânge. După 10 zile de război, are cel mai GRAV bilanț de după Al Doilea Război Mondial

Profesorul universitar doctor Radu Carp – expert în relații internaționale și studii de securitate,

profesor al Facultății de Științe Politice și director al Școlii Doctorale de Științe Politice

– a fost invitat în studioul Știrile Pro TV.

El a vorbit despre situația din Ucraina, unde, în ultimele două zile, se pare că atacurile Rusiei au mai … încetinit.

Profesorul Carp spune că acest lucru se întâmplă deoarece rușii nu s-au așteptat – atunci când au declanșat invazia – să se confrunte cu o așa rezistență puternică în Ucraina.

Și nu doar că ucrainenii se luptă cu îndârjire, dar ei au provocat și multe pagube în rândul armatei Rusiei, până acum.

După 10 zile de război în Ucraina, rușii au pierdut aproximativ 10.000 de soldați, o cifră imensă pentru Rusia – care nu s-a mai confruntat cu așa ceva nici în războaiele din Afganistan sau Siria.

”Într-adevăr, atacurile au încetinit, pentru că planul strategic a fost prost gândit. Nu poți să ataci o țară din toate direcțiile. S-a gândit, probabil, că va exista o superioritate numerică și faptul că ucrainenii vor ceda imediat. Dar, din ce vedem, rezistența este acerbă. Ofensiva nu poate fi continuată în același ritm în care a fost gândită, pentru că liniile de aprovizionare sunt foarte lungi, pentru că echipamentele militare ale Rusiei sunt în număr limitat – sigur, sunt foarte mari, dar sunt în număr limitat față de scopurile acestei invazii – pentru că moralul soldaților nu este foarte ridicat, după cum am văzut, pentru că există aproximativ 10.000 de pierderi de vieți omenești.

Este cel mai grav bilanț al armatei Rusiei după Al Doilea Război Mondial. Nici în Afganistan, Cecenia, Siria, nicăieri nu a existat peste 10.000 de soldați care să piardă în lupte.” – a explicat dr. Radu Carp pentru Știrile Pro TV.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *