Rusia vrea să atace România și Europa?! Răspunsul oferit de Serghei Lavrov: „O amenințare directă”

Este a 15 a zi de când Rusia a dat startul războiului cu Ucraina, însă întrbarea care stă acum pe buzele a mii de oameni este dacă forțele armate ruse au în plan să atace România și Europa.

Iată răspunsul venit direct din partea ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov!

De mai bine de două săptămâni, situația din Ucraina este una devastatoare, care îngrijorează pe toată lumea, astfel că nu sunt deloc puțini cei care se gândesc la un război mondial, asta dacă Rusia ar ataca Europa!

Rusia vrea să atace România și Europa?! Răspunsul oferit de Serghei Lavrov

Astăzi, miniștrii apărării din Ucraina și Rusia, Serghei Lavrov şi Dimitro Kuleba s-au întâlnit pentru o serie de negocieri în Antalya, la inițiativa președintelui turc, astfel că s-a aflat răspunsul la numeroase întrebări care îngrijora pe toată lumea.

Mai exact, Serghei Lavrov a declarat că nu are intenții rele pentru vreun teritoriu anume, mai ales pentru Europa sau România, explicând de asemenea că războiul dintre Rusia și Ucraina a degenerat în urma unei amenințări.

”Noi nu plănuim să atacăm alte țări, noi nu am atacat nici Ucraina! Am explicat de nenumărate ori, situația a degenerat în Ucraina unde era o amenințare directă pentru federația rusă, în ciuda a numeroși ani de propuneri și negocieri. Nu am fost ascultați niciodată!”, a declarat Serghei Lavrov.

Negocierile dintre Rusia și Ucraina continuă

Astăzi, a avut loc a patra rundă de negocieri între Rusia și Ucraina, asta la două săptămâni după izbucnirea războiului, însă cu toate astea nu s-a ajuns la o decizie finală.

În continuare, miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina au delcarat că vor face și să găsească o soluție pentru a opri atacurile și bombardamentele, însă momentan nu au fost făcute progrese față de întâlnirile precedente.

”Astăzi ne-am întâlnit cu ministrul de Externe al Rusiei, la invitația acestuia, și am avut o discuție trilaterală, împreună cu delegația Ucrainei, condusă de Dmitri Kuleba. Această întâlnire a avut loc la inițiativa părții turce, pentru că suntem deschiși negocierilor și pentru a găsi o soluție pentru a capăt conflictului și de a ieși din această criză”, a mai declarat Serghei Lavrov.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *