Scholz şi Erdogan fac un apel comun

Război în Ucraina, ziua 19. Au continuat luptele și bombardamentele în orașele satelit din jurul capitalei Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini de la operațiunea de capturarea a bazei aeriene de la Hostomel, un obiectiv strategic înaintea asaltului asupra Kievului. Însă este imposibil de verificat când au fost filmate aceste scene.

Scholz şi Erdogan fac un apel comun la armistiţiu în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan au lansat luni un apel comun la o încetare a focului în războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

“Suntem perfect de acord că trebuie să existe un armistiţiu cât mai curând posibil”, a spus Scholz în prima sa vizită în Turcia în calitate de cancelar al Germaniei. Trebuie să fie create coridoare sigure pentru civili imediat, a adăugat el.

Între timp, ucrainenii au blocat căile de acces spre capitală și au pregătit poziții defensive pe șoselele principale.

La Irpin, jurnalistul american Brent Renaud, colaborator al New York Times, a fost ucis când forțele ruse au deschis focul asupra mașinii în care era. Un alt jurnalist american aflat în același vehicul, a fost rănit.

Oficial american în domeniul apărării: Ruşii nu au obţinut ”o superioritate aeriană în toată Ucraina”

Un oficial american în domeniul apărării a declarat luni că ruşii nu au obţinut ”o superioritate aeriană în toată Ucraina”, transmite CNN.

”Încă afirmăm că spaţiul aerian este contestat, că ruşii nu au obţinut o superioritate aeriană în toată Ucraina”, a spus oficialul.

Pentru că spaţiul aerian este ”dinamic”, există ”momente şi zone” în care Rusia sau Ucraina ”au mai multă dominaţie”, a adăugat oficialul.

”Ruşii cu siguranţă au, deşi nu au atins superioritatea aeriană, cu siguranţă au mai multe capacităţi la dispoziţie şi zboară de mai multe ori pe zi decât ucrainenii”, a adăugat oficialul.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *