Semnal de alarmă tras de Zelenski: Rușii vor bombarda Odesa. Va fi o crimă istorică

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a avertizat pe oamenii din ţara sa că ruşii se pregătesc să bombardeze oraşul Odesa, din sud-vestul Ucrainei, informează Le Figaro şi Interfax Ucraina.

“Avioanele zboară. Deasupra oamenilor paşnici.

Deasupra oraşelor paşnice. Se pregătesc să bombardeze Odesa. Odesa!

Întotdeauna au avut parte doar de căldură la Odesa. Doar de sinceritate. Şi acum? Bombe la Odesa? Artilerie împotriva oraşului?

Rachete împotriva Odesei? Va fi crimă de război. Va fi o crimă istorică”, a spus Zelenski într-un discurs televizat.

Portul Odesa este vital pentru Ucraina. De câteva zile, aşteaptă în larg nave ruseşti, potrivit news.ro.

De asemenea, președintele Zelenski a trasmis ucrainenilor un mesaj și sâmbătă seară.

Preşedintele a apreciat ”fiecare soldat din linia de apărare, fiecare doctor care salvează vieţi, fiecare pompier care stinge incendii, fiecare antreprenor care continuă să muncească, zeci şi zeci de alţi profesionişti, milioane de oameni

care au devenit un întreg, programatori care s-au alăturat trupelor de informaţii, fiecare om care s-a alăturat bătăliei, fiecare învăţătoare care nu a abandonat copiii, poliţiştii, funcţionarii publici”.

”Cu toţii am rezistat loviturii împreună. Ne vom reconstrui ţara împreună. De unde ne vine încrederea? Nu sunt doar cuvinte, nu este doar credinţă, este realitatea noastră. O realitate necondiţionată, alimentată de energia poporului nostru”, a transmis Zelenski.

Preşedintele s-a referit la ”Ucraina pe care o ştim, o iubim, o protejăm şi pe care nu o vom ceda niciunui inamic”.

”Este eroism pur să protestezi când oraşul tău este ocupat, chiar dacă temporar. Când nu ai armă, dar primeşti focuri de puşcă şi nu fugi, când blindatele se îndreaptă către tine, dar nu te dai deoparte, de-asta ocupaţia este temporară”, a mai afirmat preşedintele.

”Oamenii noştri, ucrainenii noştri nu se retrag, nu dau înapoi, nu opresc rezistenţa. Le strigă invadatorilor – Plecaţi acasă”, a adăugat el.

El a transmis un mesaj direct şi cetăţenilor din oraşele ocupate de armata rusă: ”Mergeţi în ofensivă! Trebuie să ieşiţi afară, trebuie să luptaţi de fiecare dată când apare oportunitatea.

Trebuie să ieşiţi afară şi să scoateţi răul din oraşele voastre. Luptaţi pentru drepturile voastre, pentru libertatea voastră”.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *