Sigur te-ai întrebat măcar o dată în viață. De ce țin stewardesele mâinile la spate, atunci când urcă pasagerii la bordul avionului –>>

Avionul a devenit unul dintre cele mai folosite și sigure mijloace de transport. Foarte mulți sunt cei care călătoresc în diverse țări, zborul cu avionul având mai multe avantaje. Un  lucru des observat însă de cei care călătoresc cu avionul este gestul pe care toate stewardesele îl fac, anume cel de a-și ține mâinile la spate.

Cu siguranță mulți s-au întrebat de ce însoțitoarele de bord obișnuiesc să își țină mâinile la spate. Nu este din obișnuință sau comoditate, ci motivul pentru care fac asta este unul bine întemeiat, consemnat în fișa postului.

Motivul pentru care însoțitoarele de zbor obișnuiesc să își țină mâinile la spate

arhivă presă
Este un gest de discreție. Da, nu are nicio legătură cu igiena sau securitatea, ci cu discreția de care trebuie să dea dovadă. În momentul în care pasagerii urcă în avion, obligația stewardeselor este aceea de a-i număra. Pentru a nu se încurca și a nu greși numărătoarea, ele se ajută de un dispozitiv de dimensiuni mici, pe care îl țin ascuns la spate. Acest mic aparat are un buton, pe care acestea îl apasă ori de câte ori trec pe lângă un călător. Pentru a nu fi atrasă atenția asupra acestuia, însoțitoarele de bord îl țin ascuns la spate.

Cu ajutorul acestui mic dispozitiv ele verifică dacă numărul persoanelor din avion este egal cu cel al biletelor scanate. Este interzis ca numărul persoanelor din aeronavă să fie depășit.

Pentru că de multe ori s-a întâmplat ca numărătoarea să fie greșită sau unii pasagerii să fie numărați și de două ori, s-a apelat la aceast mic ajutor. În această situație s-a ajuns în momentul în care un pasager a fost numărat la intrare, dar și după ce s-a așezat pe locul lui. În această situație, însoțitoarele de bord erau obligate să reia numărătoarea, de data aceasta trecând printre rândurile cu călători.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *