Ucraina, AVERTISMENT de pericol pentru români: “Nu așteptați până când rușii ajung în Chișinău”

Consilierul ministrului ucrainean al Apărării a făcut un anunț important privind intențiile lui Putin. Oficialul spune că liderul rus va ataca mai multe țări.

Markiyan Lubkivskyi, consilierul ministrului ucrainean al Apărării, avertizează că, de fapt, Vladimir Putin ar avea în vedere mai multe țări, în afară de Ucraina,

printre care România, Letonia, Lituania, Estonia și Polonia. Mai mult decât atât, oficialul a mai declarat că nimeni nu este în siguranță din cauza intențiilor armatei ruse, motiv pentru care acesta a explicat că țările

Au avut loc mai multe runde de negocieri și au fost destul de puține rezultate în urma acestora, motiv pentru care Lubkivskyi a explicat că în primă fază ar

trebui ca măcar să existe siguranța pentru a realiza coridoare umanitare sigure pentru refugiați, iar mai apoi, după ce se va rezolva acest lucru, să se ajungă și la o înțelegere privind problemele politice.

Markiyan Lubkivskyi: „Nimeni nu poate fi în siguranță”

Oficialul a transmis recent că nimeni nu poate fi în siguranță, din cauza intențiilor armatei ruse. Astfel, potrivit declarațiilor lui Lubkivskyi, intențiile

lui Vladimir Putin nu privesc doar Ucraina, asta pentru că pe lista oficialului rus ar putea să existe și țări precum România, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia.

Din acest motiv, diplomatul a mai spus că țările care se învecinează cu Ucraina  ar trebui să se pregătească și să poarte niște discuții amănunțite cu aliații NATO pentru a pune la cale un plan, în cazul în care Putin va ataca.

„Aşa cum am spus, nimeni nu poate fi în siguranţă. România trebuie să se pregătească pentru escaladare, ca toate ţările vecine cu Ucraina. Nu aşteptaţi până când Rusia ajunge în Chişinău, începeţi discuţiile cu aliaţii NATO acum!

Intenţiile lui Puțin nu privesc doar Ucraina. După ce va acapara Ucraina, va încerca să atace agresiv şi alte ţări precum Letonia, Lituania, Estonia, Polonia şi România ar putea fi pe lista lui.”

, a declarat Markiyan Lubkivskyi, potrivit Antena 3.

Oficialul, despre armele folosite de armata rusă

Mai mult decât atât, oficialul susține că armele folosite de armata rusă, de la bombe termobarice și până la rachete cu fosfor, încalcă complet toate tratatele internaționale.

„Da, folosesc bombe cu fosfor, rachete cu fosfor, folosesc muniţie care nu e permisă conform legislaţiei internţionale. Aşadar, repet, nimeni nu e în siguranţă din cauza intenţiilor armatei ruse de a folosi arme chimice sau chiar nucleare. Din acest

motiv facem un apel către comunitatea internaţională să oprească armata rusă din cauza ameninţărilor nucleare care ar trebui analizate pentru că riscurile, încă, există!”, a mai spus oficialul. 

SCRIE WOWBIZ.RO

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *