ULTIMA ORĂ! Japonia se alătură statelor care oferă ajutor Ucrainei.

Japonia a trimis în Ucraina veste și căști antiglonț. Este pentru prima dată când forțele de apărare ale Japoniei trimit astfel de echipamente în străinătate. Japonia s-a alăturat statelor care au oferit ajutor Ucrainei, țara atacată de

forțele armate ruse, chiar dacă trebuie să respecte Constituţia pacifistă de după Al Doilea Război Mondial, potrivit Libertatea. Minsterul Apărării din Japonia a transmis că ”prevederile stricte care interzic transferul de provizii de apărare

din Japonia către părţile aflate în conflict au fost actualizate marţi pentru a permite ca echipamentele de apărare să fie date Ucrainei în urma invaziei Rusiei.”

Donaţia Japoniei a venit după o solicitare a ministrului apărării al Ucrainei de vinerea trecută. Echipamentul a fost trimis marţi, 8 martie, cu un avion al Forţelor de Autoapărare Japoniei care a plecat de la baza aeriană Komaki.

Japonia vrea să ajute Ucraina, dar nu cu arme letale Japonia intenționează să livreze Ucrainei și alte provizii de urgență neletale, cum ar fi alimente, produse de igienă, aparate foto, generatoare de curent, corturi și haine de iarnă.

Secretarul-șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, a declarat, într-o conferință de presă că este „extrem de important” pentru Japonia și pentru securitatea sa națională să răspundă ferm, alături de alte națiuni, împotriva agresiunii rusești și să ofere sprijin Ucrainei.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *